Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, kas dosies uz Soču Ziemas olimpiskajām spēlēm, ir spēcīgākā, kādā spēlējis uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Kā zināms, Daugaviņš otrdien kā pēdējais no Rīgā gaidītajiem Latvijas izlases spēlētājiem pievienojās treniņiem pirms starta gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs.

"Mājās vienmēr ir labi atrasties. Atkal esmu pie darbiem, pārtraukums no hokeja nesanāca ilgs. Pirmā diena uz ledus neiesākās pārāk veiksmīgi, jo uz Latviju paņēmu nepareizās slidas. Cerams, ka drīz tikšu pie īstajām," teica hokejists.

Daugaviņš uzsvēra, ka izlases spēlētāji apzinās turnīra nopietnību, tāpēc, tuvojoties cīņām, uztraukums tikai pieaugs, taču tas netraucēs, iespējams, sagādāt kādu pārsteigumu. "Ir neliels uztraukums pirms Olimpiādes. Domāju, ka tāds ir visiem hokejistiem izlasē, jo Ziemas olimpiskās spēles risinās tikai reizi četros gados. Uztraukums mačos būs. Gribās nospēlēt labi, jo sastāvs šogad ir labs, tāpēc varam kādu arī pārsteigt. Esmu jau pārslēdzies domās uz izlasi, nav vairs laika līdz pirmajai spēlei. Būs vēl pāris dienas, lai pierastu pie vietējā ledus, un tad aiziet!"

Tāpat uzbrucējs atzina, ka šī brīža izlase ir labākā, kādā viņš ir spēlējis. "Šī noteikti ir labākā Latvijas izlase, kuras sastāvā esmu spēlējis. Ja jau pats Sandis Ozoliņš spēlēs, tad man ir prieks. Lieliski būs cīnīties vienā komandā ar viņu. Mums ir ļoti spējīga komanda, tāpēc atrunas nevarēs būt. Visi ir veseli un labā formā, tāpēc tagad tikai jāiegulda darbs."

No Šveices pārbraukušais Daugaviņš otrdien uz ledus darbojās kā centra uzbrucējs, nevis sev ierastajā kreisās malas uzbrucēja pozīcijā, spēlējot vienā maiņā ar Mārtiņu Cipuli un Ronaldu Ķēniņu.

"Pagaidām vēl neesmu runājis ar treneriem par maiņām un savu pozīciju, treniņā spēlēju centra pozīcijā. Labprātāk spēlētu sev ierastajā malā, tomēr, ja vajadzēs, cīnīšos centrā. Lielāks darba apjoms būs jāveic," izteicās 25 gadus vecais uzbrucējs.

Īpaša uzmanība pēdējās dienās Šveicē no vietējo mediju puses gan hokejistam nebija veltīta, jo vairāk žurnālistus interesējusi šveiciešu gatavība prestižajam izlašu turnīram.

"Katra spēle Sočos būs īpaša. Tomēr man cīņa pret Šveici būs citādāka, jo pazīstu vairākus viņu hokejistus. Kaut ko varēšu pastāstīt arī Latvijas spēlētājiem par atsevišķiem šveiciešu plusiem, jo trīs mana kluba spēlētāji atradīsies pretiniekos. Tā būs papildu motivācija paskrieties pret viņiem. Tomēr Šveicē īpašu uzmanību pirms Olimpiādes žurnālisti man nepievērsa. Protams, bija jautājumi, bet vairāk viņi koncentrējās uz šveiciešiem," sacīja spēlētājs.

Pirmo reizi ziemas olimpiskajā hokeja turnīrā Daugaviņš piedalījās 2010.gadā Kanādas pilsētā Vankūverā.

"Neērtākais pretinieks, visticamāk, būs tieši Šveice, jo viņiem pēdējos gados ir ļoti labi rezultāti. Šveices izlases hokejisti pierādījuši, ka var konkurēt gandrīz ar katru valstsvienību. Viņu stils ir ķerties iekšā katrā mačā, turklāt mērķi viņiem ir augsti. Runāts netiek par astoto vietu, bet gan par medaļām. Savukārt Zviedrija ar lielo Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistu daudzumu būs spēcīga pati par sevi. Tikmēr no Čehijas nekad neko nevar zināt, tāpēc nedrīkst viņus nerespektēt," teica Daugaviņš.

Jau vēstīts, ka Daugaviņš svētdien izcēlās ar trīs vārtiem jeb "hat-trick" un rezultatīvu piespēli Šveices augstākās līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā. Pateicoties uzbrucēja rezultativitātei, Ženēvas "Servette" ar 6:4 izbraukumā pieveica "Davos" vienību.

"Pēdējos mačos esmu atguvies. Uzdevums šajā sezonā bija atgūt spēles un vārtu garšu. Arī ārzemnieku limits komandā dod papildu uztraukumu un motivāciju. Par vietu bija jācīnās, tāpēc patīkami, ka spēle šobrīd iet no rokas. Kopumā sezona aizrit lieliski, pēc Olimpiādes būs jādomā par izslēgšanas spēlēm," atzina latvietis.

Rezultativitātes mērķus hokejists Krievijā nav izvirzījis, jo, viņaprāt, katrā mačā uzdevums ir cīnīties ar atdevi. "Personīgais mērķis Sočos ir spēlēt katru spēli ar atdevi un nedomāt par goliem vai piespēlēm, bet darīt darbu līdz galam, tad arī viss sakārtosies."

Tāpat uzbrucējs skaidroja, ka labprāt olimpisko spēļu laikā vēlētos apmeklēt biatlona sacensības. "Nezinu, kā būs ar iespējām doties vērot citas sporta disciplīnas. Kopš bērnības man ir paticis biatlons, tāpēc labprāt aizietu to pavērot. Nevar jau zināt, varbūt man šī būs pēdējā Olimpiāde. Nekad jau neko nevar paredzēt. Katrā ziņā bez iemesla iet ārpus olimpiskā ciemata nekur nevēlēšos, zinot pēdējā laika notikumus Krievijā."

Arī otrdienas treniņā nemainīgi vienā maiņā slidoja Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, kā arī Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis. Pārējie četri uzbrucēji - Juris Štāls, Armands Bērziņš, Koba Jass un Vitālijs Pavlovs - darbojās vienā maiņā.

Pašlaik Latvijas izlases treniņos piedalās 23 no 25 izlases spēlētājiem. Vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Zemgus Girgensons, kā arī izlases galvenais treneris Teds Nolans komandai no Ziemeļamerikas pievienosies jau Sočos 10.februārī.

Sagatavošanās laikā Rīgā par Latvijas izlasi atbild Nolana palīgi Toms Kūlens ar Kārli Zirni. Valstsvienība uz Sočiem dosies ceturtdien.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!