Foto: F64
Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs no Sanda Ozoliņa centīsies iemācīties, cik vien daudz iespējams.

Freibergs ir vienīgais no astoņiem Latvijas izlases aizsargiem, kurš nepārstāv Kontinentālo hokeja līgu (KHL). Šobrīd 22 gadus vecais hokejists spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandā Boulinggrīnas "Falcons", bet iepriekšējā gada pasaules čempionātā viņš piedzīvoja debiju pieaugušo valstsvienības sastāvā.

Kā Freiberga teikto citē portāls "Toledoblade.com", viņš par faktu, ka iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai Olimpiādē, bijis patīkami satraukts. "To nakti nevarēju aizmigt - piezvanīju saviem vecākiem un pāris draugiem."

"Vēl neesmu īsti sapratis, ka piedalīšos olimpiskajās spēlēs, neesmu par tām vēl domājis," pauda Freibergs. "Taču tas noteikti būs aizraujoši."

Kā zināms, Olimpiādē Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Šveici un Čehiju.

"Tur būšu kopā ar pasaules labākajiem spēlētājiem. Viena no pretiniecēm būs Zviedrija, kurā spēlē tik daudz Detroitas "Red Wings" hokejistu. Vēlos redzēt katru sīkumu, ko viņi dara uz laukuma," izteicās aizsargs.

"Viens no labākajiem hokejistiem mūsu sastāvā ir Ozoliņš, kurš piedalījies septiņās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlēs. Domāju, ka uz izlasi ņemšu līdzi pierakstu kladi ar jautājumiem, ko viņam uzdot. Gribu no Ozoliņa iemācīties, cik vien daudz iespējams," sacīja Freibergs.

Freibergs šosezon "Falcons" sastāvā aizvadījis 26 spēles, to laikā izceļoties ar vienu vārtu guvumu un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, bet Latvija tajā piedalīsies jau ceturto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!