Foto: Reuters/Scanpix

Kaut Latvijas hokeja izlase pret vareno Kanādu nospēlēja ļoti cienījami, neviens spēlētājs nekad nevar būt apmierināts ar zaudējumu, uzskata jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Kā ziņots, Latvijas izlase trešdien olimpiskā turnīra ceturtdaļfinālā ar 1:2 piekāpās spēcīgajai Kanādai, līdz ar to noslēdzot savu dalību sacensībās.

"Spēles sākumā nedaudz nervozēju, bet pēc pāris metieniem sāku just spēli un pārliecību par saviem spēkiem," pēc cīņas sarunā ar latviešu žurnālistiem teica Gudļevskis, kurš pauda, ka, neskatoties uz daudzajiem atvairītajiem metieniem, jutās normāli un nepieciešamības gadījumā būtu gatavs spēlēt arī pagarinājumā.

Gudļevskis piekrita, ka šī bija viņa līdzšinējās karjeras svarīgākā spēle. Kad trešajā trešdaļā viņš laukumā izsauca ārstu, vārtsargs vien ļāvis atpūsties komandas biedriem.

"Protams, ka varu spēlēt pret šo līmeni," secināja vārtsargs, kurš nesen pirmoreiz karjerā tika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačam. "Šis ir augstākais iespējamais līmenis, pat augstāks par NHL. Ja vari spēlēt šeit, vari spēlēt visur. Tas man nozīmē tiešām daudz."

"Zaudējām spēli, ja būsi apmierināts ar zaudējumu, dzīvē neko daudz nesasniegsi," teica Gudļevskis, tomēr piebildis, ka, neskatoties uz zaudējumu, šo spēli atcerēsies vienmēr.

Olimpisko spēļu pirmajā astoņniekā latvieši iekļuva pirmo reizi vēsturē.

Latvijas izlase Sočos piedalījās ceturtajā Olimpiādē pēc kārtas. Kvalifikācijas turnīrā pērn tā ar 6:2 pieveica Lielbritāniju, ar 3:2 pārspēja Kazahstānu, bet pēdējā mačā pamatlaikā cīnījās neizšķirti ar Franciju, kas bija pietiekami nozīmīgā mērķa sasniegšanai. Toreiz pirms kvalifikācijas turnīra Latvijas izlasē atgriezās Sandis Ozoliņš, kurš par aiziešanu no valstsvienības bija paziņojis pēc neveiksmīgās 2006.gada Olimpiādes. Tieši Latvijas vecākais olimpietis Ozoliņš arī nesa karogu Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī tika iecelts izlases kapteiņa kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!