Foto: AP/Scanpix
Par 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempioniem hokejā svētdien kļuva Kanādas izlase, kas finālā ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Kanāda olimpiskajās spēlēs triumfēja devīto reizi. Iepriekšējā reize, kas kad kanādiešu hokejisti tika pie olimpiskā zelta bija pirms četriem gadiem Vankūverā.

Jau no spēles pirmajām minūtēm abas komandas demonstrēja uzbrukuma hokeju, bet perioda otrajā pusē aktīvāk laukumā sāka darboties Zviedrija. Abas komandas trāpīja vienu reizi trāpīja pa vārtu stabu, tomēr pirmie vārtus guva kanādieši, kad ripas lidojuma virzienu vārtu priekša mainīja Džonatans Teivss. Perioda turpinājumā cīņa izlīdzinājās un rezultāts vairs nemainījās.

Otrajā periodā Kanādas pārsvars bija liels, un kanādieši izspēlēja vienu uzbrukumu pēc otra. Zviedrija ļoti retu reizi spēja izkļūt no zonas. 36.minūtē Sidnijs Krosbijs uz aizsardzības zonas zilās līnijas pārtvēra ripu un realizēja izgājienu pret zviedru vārtsargu Henriku Lundkvistu, panākot 2:0 Kanādas valstsvienības labā.

Noslēdzošajā periodā Zviedrija nebija daudz iespēju atspēlēties. Kanāda turpināja dominēt laukumā. Kriss Kunics 50.minūtē panāca trīs vārtu pārsvaru kanādiešiem, un to izdevās nosargāt līdz spēles beigām.

Atgādinām, ka bronzas medaļas ieguva Somija, kas ar 5:0 sagrāva ASV valstsvienību.

Detalizētāku spēles aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

$d_id=39; include '/www/delfi/php/sochi2014star/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!