Foto: Ilmārs Znotiņš/ LOK
Latvijas hokeja izlasē ir meistarīgi spēlētāji, kuri spēlē krievu stila hokeju, pirms gaidāmās abu valstsvienību spēkošanās Soču Ziemas olimpiskajā hokeja turnīrā atzinis Šveices valstsvienības aizsargs Marks Štraits.

Kā zināms, Šveices izlases pirmie pretinieki trešdien Soču Olimpiādē būs Latvijas hokejisti. Iespaidus par pretiniekiem nebaidījās atklāt pieredzējušais šveicietis Štraits.

"Pozitīvi ir tas, ka mums izlasē ir daudz spēlētāju no Šveices līgas, kuri savā starpā ir spēlējuši ilgāku laiku, turklāt viņi ir labākie spēlētāji klubos. Savstarpējā ķīmija hokejistu vidū ir laba,'' uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" spēlētājs.

Tāpat šobrīd 36 gadus vecais hokejists atzina, ka Latvijas izlase savā būtībā spēlē krievu stila hokeju.

"Latvija ir krievu tipa komanda. Viņiem ir meistarīgi spēlētāji, kuri, visticamāk, spēlēs ļoti ātri un azartiski. Ja godīgi, tad nav svarīgi, vai tā ir Latvija, Čehija vai Zviedrija. Visas izlases ir spēcīgas,'' saka aizsargs, kuram šī ir otrā Olimpiāde karjerā.

Pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs Šveice ierindojās astotajā vietā.

"Mums izlasē ir divi trīs lieliski vārtsargi, kā arī labs uzbrukums. Domāju mēs radīsim daudz vārtu gūšanas iespēju. Sākumā noteikti jādomā par aizsardzību. Kopumā Šveices izlasē ir četras lieliskas maiņas. Pēdējo desmit gadu laikā izlase būtiski attīstījusies," skaidro Štraits.

Šveices izlasi Olimpiādē pārstāvēs astoņi Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji - vārtsargi Reto Berra un Jonass Hillers, aizsargi Janiks Vēbers, Rafaels Diass, Romēns Josi un Štraits, kā arī uzbrucēji Damjēns Bruners un Nino Nīderraiters.

Latvija un Šveice atrodas C apakšgrupā kopā ar Čehiju un Zviedriju.

Šveices hokeja izlases sastāvs dalībai Soču olimpiskajās spēlēs:

vārtsargi - Reto Berra (Kalgari "Flames", ASV), Jonass Hillers (Anaheimas "Ducks", ASV), Tobiass Štefans (Ženēvas "Servette", Šveice);

aizsargi - Patriks fon Guntens (Klotenes "Flyers", Šveice), Severīns Blindenbahers, Matīass Zīgers (abi - Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Janiks Vēbers (Vankūveras "Canucks", Kanāda), Rafaels Diass (Monreālas "Canadiens", Kanāda), Romēns Josi (Nešvilas "Predators", ASV), Marks Štraits (Filadelfijas "Flyers", ASV), Žiljēns Vauklērs ("Lugano", Šveice);

uzbrucēji - Andrēass Ambīls ("Davos", Šveice), Matiass Bībers, Simons Bodenmans (abi - Klotenes "Flyers"), Damjēns Bruners (Ņūdžersijas "Devils", ASV), Moriss Trakslers, Luka Konti, Romēns Viks (visi - "ZSC Lions"), Raiens Gārdners, Martins Pliss (abi - "Bern"), Simons Mozers (Milvoki "Admirals", ASV), Nino Nīderraiters (Minesotas "Wild", ASV), Reto Surī ("Zug", Šveice), Deniss Holenšteins, Kevins Romī (abi - "Servette").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!