Foto: F64

Latvijas hokeja izlases pirmajā treniņā pirms gaidāmā starta Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs sestdien uz ledus izgāja 12 no valstsvienības sastāva spēlētājiem.

Pirmajā treniņā piedalījās aizsargi Oskars Bārtulis, Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Artūrs Kulda, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Mārtiņš Karsums, Mārtiņš Cipulis un Armands Bērziņš.

Kopā ar šiem hokejistiem trenējas virslīgas klubu vārtsargi Henrijs Ančs un Imants Legzda, kuri palīdz izlasei pirms tās pamatvārtsargu ierašanās.

No treniņu pirmās dienas ar izlasi kopā ir visi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubus pārstāvošie hokejisti, kā arī Kazahstānā spēlējošais Bērziņš. Tomēr pirmajā treniņā nepiedalījās aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts.

Rēdliha un Sprukta iesaistīšanās treniņos gaidāma svētdien, bet Sotnieks pašlaik ārstē sasisto roku. Nav vēl zināms, vai viņš varēs piedalīties svētdienas treniņā.

Plānots, ka no svētdienas izlases rīcībā būs vārtsargs Edgars Masaļskis, kā arī uzbrucēji Ronalds Ķēniņš un Juris Štāls. Abi pārējie vārtsargi - Kristers Gudļevskis un Ervīns Muštukovs - komandai pievienosies pirmdien, kad treniņus uzsāks arī Ralfs Freibergs, Koba Jass, Kaspars Daugaviņš un Herberts Vasiļjevs

Pašlaik gan nav īstas skaidrības par Gudļevska ierašanās laiku, jo viņš tikko kā ticis izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning". Aģentūra LETA noskaidroja, ka vārtsargam ir nopirktas aviobiļetes uz svētdienu, tomēr gadījumā, ja viņš līdz tam nebūs nosūtīts atpakaļ uz Amerikas hokeja līgu (AHL), tiks meklēti citas iespējas un laiki viņa nogādāšanai izlases rīcībā.

Jau iepriekš bija zināms, ka NHL pārstāvji - spēlētājs Zemgus Girgensons un galvenais treneris Teds Nolans - Sočos ieradīsies ar kopējo NHL organizēto čarterreisu 10.februārī.

Sočos atceltas visas hokeja izlašu pārbaudes spēles, tostarp arī 8.februārī Latvijas paredzētā spēle ar Krieviju un 10.februāra cīņa ar Austriju.

Tomēr aģentūra LETA noskaidroja, ka ar Austrijas izlasi panākta principiāla vienošanās par neoficiālas treniņspēles aizvadīšanu 10.februārī.

Sagatavošanās laikā Rīgā par Latvijas izlasi atbild Nolana palīgi Toms Kūlens ar Kārli Zirni. Valstsvienība uz Sočiem dosies 6.februārī.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs 2014.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas "Crunch", AHL), Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Poprad", Slovākija);

aizsargi - Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas "Donbass", KHL), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas "Falcons", NCAA);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!