Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei otrajā treniņā, gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm, svētdien pievienojušies vārtsargs Edgars Masaļskis un uzbrucēji Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs un Juris Štāls.

Jau vēstīts, ka sestdien valstsvienības pirmajā treniņā uz ledus izgāja 12 hokejisti, bet vārtos stājās Henrijs Ančs un Imants Legzda, kuri palīdz izlasei pirms tās pamatvārtsargu ierašanās.

Svētdien izlases rindas papildinājuši Masaļskis un Štāls, kuri sestdienas vakarā ar automašīnu ieradās no Slovākijas. Tāpat treniņā piedalījās Rēdlihs un Sprukts, kuriem sestdien treneri deva atpūtu.

Uz otro izlases treniņu bija plānots ierasties arī Šveicē spēlējošajam uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam, taču viņš ar komandu vēl nav sastopams. Tāpat ar vienību vēl netrenējas aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš iedzīvojies nelielā rokas sasitumā, taču iecerēts, ka viņš kopā ar izlasi sāks trenēties pirmdien.

Svētdien Sprukts un Rēdlihs tika iespēlēti vienā maiņā ar Lauri Dārziņu. Savukārt Štāls darbojās vienā virknējumā ar Vitāliju Pavlovu un Armandu Bērziņu, kamēr Mārtiņš Karsums trenējās kopā ar Miku Indraši un Mārtiņu Cipuli.

Īsu brīdi svētdienas treniņu no malas vēroja krievu hokeja speciālists Vladimirs Krikunovs, kurš tiek minēts, kā viens no potenciālajiem izlases trenera Teda Nolana aizstājējiem. Taču tas nav viennozīmīgi uzskatām kā vēstnesis viņa interesei vadīt valstsvienību, jo Krikunovam Jūrmalā ir māja.

Pirmdien ar izlasi trenēties uzsāks vārtsargs Ervīns Muštukovs, kā arī Ralfs Freibergs, Ronalds Ķēniņš, Koba Jass, Kaspars Daugaviņš un Herberts Vasiļjevs.

Vēl nav zināms, vai pirmdien, kā iepriekš plānots, izlasei pievienosies vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Jau iepriekš bija zināms, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji - spēlētājs Zemgus Girgensons un galvenais treneris Teds Nolans - Sočos ieradīsies ar kopējo NHL organizēto čarterreisu 10.februārī.

Sočos atceltas visas hokeja izlašu pārbaudes spēles, tostarp arī 8.februārī Latvijas paredzētā spēle ar Krieviju un 10.februāra cīņa ar Austriju.

Tomēr aģentūra LETA noskaidroja, ka ar Austrijas izlasi panākta principiāla vienošanās par neoficiālas treniņspēles aizvadīšanu 10.februārī.

Sagatavošanās laikā Rīgā par Latvijas izlasi atbild Nolana palīgi Toms Kūlens ar Kārli Zirni. Valstsvienība uz Sočiem dosies 6.februārī.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs 2014.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas "Crunch", AHL), Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Poprad", Slovākija);

aizsargi - Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas "Donbass", KHL), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas "Falcons", NCAA);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!