Foto: F64

Latvijas hokeja izlase Soču ziemas olimpiskajās spēlēs ar pilnu atdevi, ar sirdi un dvēseli, ir pārliecināts Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans un sola izlases kapteinis Sandis Ozoliņš.

"Daudzi, iespējams, nenovērtē šo panākumu, taču man zvana citu, "lielo valstu" federāciju vadītāji un apsveic mazo Latviju, kas ceturto reizi spēlēs Olimpiādē," preses konferencē pirms došanās uz Sočiem trešdien izteicās Lipmans."Protams, ka mēs neizvirzām hokejistiem kaut kādus uzdevumus, neliekam panākt kaut kādus konkrētus rezultātus, jo man nav šaubu, ka ikviens laukumā atdos visus spēkus."

LHF prezidenta teikto apstiprina arī izlases kapteinis Sandis Ozoliņš: "Pagājušā gada kvalifikācijas turnīrā mums bija ļoti emocionāls pacēlums, taču tā jau ir vēsture. Uz olimpiskajām spēlēm mēs braucam kā vienota komanda, kas ir gatava spēlēt ar pilnu atdevi katrā mačā. Tāds ir noskaņojums."

Uz jautājumu, vai hokejisti pēc Olimpiādes var gaidīt kādu finansiālu atalgojumu, Ozoliņš atteica, ka par to neviens pat nedomā. "Neviens spēlētājs, braucot uz olimpiskajām spēlēm, nedomā par finansēm. Mēs braucam, lai cīnītos un aizstāvētu sava karoga krāsas. Tas ir pats galvenais, kāpēc mēs uz turieni braucam."

Latvijas izlases treneris Toms Kūlens pastāstīja, ka pēdējā nedēļā komanda ir strādājusi pie trim lietām - komandas sistēmas, veidošanas un fiziskās kondīcijas. "Komandas veidošana ir lēns process, jo visu laiku pievienojas jauni spēlētāji, bet nu jau gandrīz visi ir ieradušies," viņš norāda. "Komandā viss ir kārtībā, jaunu traumu nav, visi veseli. Nav neviena, kurš nevarētu spēlēt. Jāatzīst, ka izlases kopējais līmenis ir ļoti augsts, jo ir sezonas vidus, visi ir "iespēlējušies"."

Par maiņu komplektāciju Kūlens teic, ka tās jau ir iezīmējušās diezgan skaidri. "Mums ir dažādas maiņas - viena, kas ir labāka aizsardzībā, otra - uzbrukumā, vēl kāda - kombinācijās," saka treneris. "Bet pamazām viss sastājas savās vietās."

Runājot par Zemgus Girgensona pozīciju izlasē, Kūlens izteicās, ka galvenais treneris Teds Nolans viņu redz centra uzbrucēja pozīcijā.

Pirmā vārtsarga statuss pagaidām nevienam no mūsu vārtu vīriem nav piešķirts. "Tas vēl nav izlemts, kurš būs izlases pirmais vārtsargs," saka Kūlens. "Mēs zinām, ka Edgars [Masaļskis] un Kristers [Gudļevskis] tagad ir ļoti labā formā un labi strādā, bet kurš būs pirmais numurs, izlemsim, pienākot tuvāk pirmajai spēlei."

Komentējot pēc smagas traumas tikko atlabušā uzbrucēja Herberta Vasiļjeva iekļaušanu izlasē, LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks portālam "Delfi" paskaidroja, ka galvenais treneris ir sekojis līdzi Vasiļjeva spēlei, un uzskata, ka viņš būs noderīgs komandai. "Šodien treneri var sekot spēlētājiem līdzi arī neklātienē, turklāt Nolanam ir labi kontakti ar vācu kolēģiem, tāpēc trenerim ir pilnīgs priekšstats, ka Herberts palīdzēs komandai," saka Baldonieks. "Zinot, kā Herberts spēlē, zinot, ka viņš ir centra uzbrucējs, Nolans ir pilnīgi pārliecināts, ka izvēle ir pareiza. Un mēs arī cerējām uz viņa ātru atveseļošanos."

Pirms olimpiskā hokeja turnīra sākuma Latvijas izlase cer aizvadīt vienu pārbaudes spēli, kas gan būs neoficiāla. "Oficiālu pārbaudes spēli mēs nedrīkstam aizvadīt, bet mēs pie tā strādājam neoficiāli - 10.februārī mums un Austrijas izlases ir salikti treniņi kopā vienā laukumā, vēl ir jādabū labi tiesneši, un spēle varēs notikt," paskaidroja Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!