Foto: F64

Latvijas hokeja izlases sniegums Soču olimpisko spēļu turnīrā uzlabojies no mača uz maču, tomēr vissvarīgākā spēle gaidāma otrdien, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Latvija piedzīvoja trīs neveiksmes, bet otrdien tā "play-off" kārtas mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā otro reizi sacentīsies ar pasaules vicečempioni Šveici. Cīņa sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

"Jau kopš pagājušā gada februāra esam runājuši, ka galvenais ir būt labiem pareizajā brīdī, un tagad šis brīdis ir pienācis. Brīdis parādīt, ko mēs varam," pēc pirmdienas treniņa izteicās Nolans, sakot, ka olimpiskā turnīra laikā Latvijas izlases sniegums uzlabojies no spēles uz spēli. "Zviedrijai bija jāparāda savs labākais sniegums, lai mūs uzvarētu, tagad mums jānospēlē vēl labāk mačā pret Šveici."

Ar Šveici Latvija šajā Olimpiādē tikās turnīra pirmajā mačā, spraigā cīņā ciešot neveiksmi ar 0:1, vienīgos vārtus zaudējot vien 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

"Šveicieši strādā ļoti smagi, tagad mums jānospēlē gudrāk par viņiem," uzskata Nolans.

Treneris atklāja, ka ir jau praktiski izlemts, kurš otrdien stāsies Latvijas izlases vārtos, bet gala lēmums tiks pieņemts vēlāk vakarā. Tāpat tad tiks izlemts, kuri spēlētāji netiks pieteikti mačam.

"Pirmās trīs maiņas spēlēs daudz, bet ceturtais būs enerģijas virknējums,'' stāstīja Nolans, izsakoties, ka pirmās divas maiņas netiks mainītas, bet trešajā spēlēs Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs un Ronalds Ķēniņš. "Pavlovs pēdējā gada laikā ir viens no visvairāk progresējušajiem spēlētājiem un pelnījis spēlēt vairāk."

"Joprojām atceros olimpisko kvalifikācijas turnīru pirms gada, kad biju ļoti iepriecināts. Tagad esam šeit un spēlējam ar pasaules labākajiem hokejistiem. Esmu ļoti saviļņots par rītdienas maču, kurā centīsimies Latviju padarīt lepnu," pauda Latvijas izlases treneris.

Trīs grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja uzreiz garantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas turnīra komandas savā starpā sadalīs atlikušās četras vietas ceturtdaļfinālā. Vienības rangā tika sarindotas pēc to vietas apakšgrupā, punktu skaita, vārtu attiecības un gūto vārtu skaita.

Latvija rangā atradās 11.vietā, labākas vārtu attiecības dēļ apsteidzot tikai Norvēģiju, kamēr Šveice rangā bija sestā.

Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 19.februārī, bet Soču olimpiskais hokeja turnīrs noslēgsies 23.februārī, kad gaidāma arī Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!