Foto: Reuters/Scanpix

Soču olimpisko spēļu hokeja turnīrs nav vienas dienas sacensības un zaudējumi sākumā neko nenozīmē, pēc otrās neveiksmes atzinis Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti savā otrajā spēlē Sočos piektdien C grupā ar 2:4 piekāpās Čehijai, kuru augstākā līmeņa turnīros tā arī nav uzvarējusi.

"Šis nav vienas dienas turnīrs. Te jāspēlē gandrīz divas nedēļas. Pirmajās trijās spēlēs nav svarīgi, cik gūsti uzvaras, jo tās līdzi nepaņemsi. Tu vari zaudēt pirmās trīs spēles un tāpat izcīnīt zeltu," parocīgo turnīra formātu atgādina Daugaviņš, kuru citē IIHF.


Savukārt vienu vārtu autors Jānis Sprukts žurnālistiem atzina, ka nav juties pārāk labi, jo spēle bijusi tik agri. "Uzskatu, ka tomēr nospēlējām labi. Sākumā diezgan lēni spēlējām, jo tādā agrumā grūti "ieiet" spēlē. Taču spējām atgūties un saasinājām cīņu. Izveidojām daudz labu momentu."

Tikmēr čehu lielākā zvaigzne Jaromīrs Jāgrs pēc spēles atļāvās jokoties. "Mēs vienmēr labi jūtamies. Mēs esam no Čehijas. Mēs vienmēr esam atraisīti. Mēs vienmēr gūstam prieku. Nekāda sasprindzinājuma. Izskatās, ka vajag uzvarēt vismaz četras spēles. Nekā sevišķa."

Nākamo maču Latvija aizvadīs jau sestdien, kad C grupas pēdējā cīņā pulksten 19:00 tiksies ar Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!