Foto: EPA/Scanpix/LETA
17 gadus vecais ASV snovbordists Redmonds Džerards svētdien, 11. februārī, izcīnīja savai valstij pirmo zelta medaļu 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, triumfējot sloupstaila disciplīnā.

Braucienu, kas viņam deva olimpisko uzvaru, Džerards izpildīja trešajā mēģinājumā, nevainojami veicot sarežģītu lēcienu un saņemot augstāko novērtējumu — 87.16 punktus, kas viņu uzreiz iecēla pirmajā vietā.

"Tas ir kaut kas traks, es nespēju noticēt," Džerardu citē aģentūra AFP. "Viss trīcu, nezinu, no aukstuma vai uztraukuma. Mani pārpilda sajūsma. Neticu, ka esmu to paveicis. Pat nedomāju, ka varētu būt pirmais. Sev teicu: galvenais neizgāzties un nepalikt pēdējam. Olimpisko medaļu atdošu sava mammai, lai glabā."

Pēc Džerarda startēja kanādietis Maks Parots, kurš līdzīgi kā amerikānis, pēdējā mēģinājumā nodrošināja sev medaļu. Viņa mēģinājumu tiesneši novērtēja ar 86.00 punktiem, kas Parotam deva sudraba medaļu.

Līdz tam līderpozīcijā ar 85.20 punktiem otrajā mēģinājumā bija cits kanādietis Marks Makmoriss, taču viņam trešajā braucienā neizdevās šo rezultātu uzlabot un bija jāsamierinās ar bronzu.

Pēc pirmā mēģinājuma sacensību vadībā ar 78,60 punktiem bija jaunzēlandietis Karloss Garsija Naits, bet otrais nebija tik veiksmīgs, savukārt trešajā braucienā jaunzēlandietis piedzīvoja kritienu un beigās palika piektais. Līdzīgā situācijā bija arī norvēģis Stāle Sandbehs, kurš pēc otrā mēģinājuma bija otrajā vietā, bet trešajā krita un sacensības noslēdza ceturtajā vietā. Olimpisko sešinieku noslēdza vēl viens norvēģis Markuss Klevelands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!