Foto: Reuters/Scanpix/LETA
XXIII ziemas olimpisko spēļu sacensības sestdien, 10. februārī, iesāka kamaniņu braucēji, aizvadot pirmos divus no četriem braucieniem, un labākais no Latvijas sportistiem ir Kristers Aparjods, kurš pēc diviem braucieniem ieņem septīto vietu un var iesaistīties cīņā par medaļām.

Pēc pirmā brauciena Aparjods atradās augstajā sestajā vietā, arī otro braucienu veica gandrīz nevainojami, taču divu braucienu summā piekāpās vēl arī itālim Kevinam Fišnalleram, noslīdot uz septīto vietu.

Pēc pirmā brauciena vadībā diezgan negaidīti bija austrietis Dāvids Gleiršers, kurš par 0,022 sekundēm apsteidza šīs sezonas Pasaules kausa uzvarētāju, vācieti Fēliksu Lohu, taču pēc otrā brauciena Lohs atjaunoja "status quo", pārņemot vadību kopvērtējumā.

Ja Loha pirmā vieta izskatās visai droša, ja vien vācietis pats nepieļaus kļūdas atlikušajos divos braucienos, tad cīņā par sudraba un bronzas medaļām var iesaistīties vismaz septiņi sportisti, mūsu Kristeru Aparjodu ieskaitot. Otrajā vietā esošais Gleiršers no Loha atpaliek 0,188 sekundes, toties OAR sportistu Romānu Repilovu un amerikāni Krisu Mazdzeru šķir tikai viena sekundes tūkstošdaļa, bet Aparjodu no trešajā vietā esošā Repilova - 0,140 sekundes.

Pārējiem diviem Latvijas sportistiem, Ināram Kivleniekam un Artūram Dārzniekam, pirmie divi braucieni bija neveiksmīgi, kopvērtējumā viņiem attiecīgi 21. un 25. vieta.

Trešo un ceturto braucienu, kurā piedalīties tikai 20 labākie kamaniņu braucēji, sportisti aizvadīs svētdien, 11. februārī.

Plašāku sacensību aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!