Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV vīriešu kērlinga izlase sestdien izcīnīja iespaidīgu un vēsturisku uzvaru Phjončhanas olimpisko spēļu kērlinga turnīrā, finālspēlē ar 10-7 pārspējot Zviedriju un pirmo reizi kļūstot par olimpiskajiem čempioniem.

Izšķirošo pārsvaru amerikāņi sagādāja astotajā endā, kurā ieguva piecus punktus un izvirzījās vadībā ar 10-5. Atlikušajā spēles gaitā ASV kērlingisti vairāk uzmanīja, lai pie punktiem netiek zviedri, nekā centās palielināt savu pārsvaru. Zviedrijas izlase priekšpēdējā endā divus punktus atguva, taču pēdējā, desmitajā endā, rezultāts nemainījās un ar 10-7 uzvaru svinēja amerikāņi.

Zelta medaļas saņēma skips Džons Šusters, viceskips Tailers Džordžs, Mets Hamiltons, Džons Lendsteiners un Džo Polo. Sudraba medaļas kaklā kāra Zviedrijas izlases skips Niklass Edins, viceskips Oskars Ēriksons, Rasmuss Vrano, Kristofers Sundgrēns un Henriks Lēks.

Kā ziņojām, spēlē par bronzas medaļām Šveice ar 7-5 pārspēja Kanādu, kas pirmo reizi modernā kērlinga vēsturē palika bez olimpiskajām godalgām.

Pēdējoreiz pie olimpiskajām medaļām ASV vīriešu kērlinga izlase tika 2006. gada spēlēs Turīnā, kad ieguva bronzu. Tā bija vienīgā reize, kad amerikāņu kērlingisti iekļuva godalgoto trijniekā olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!