Foto: Red Bull

ASV slēpotāju un snovbordistu komandas sadarbojas ar privātu drošības firmu, kas gādās par papildu drošību Soču olimpiskajās spēlēs, nodrošinot evakuācijas iespēju ārkārtas situācijā, ziņoja laikraksts "USA Today".

7.janvārī publiskotajā rakstā teikts, ka ASV slēpotāju un snovbordistu komandas sadarbojas ar firmu "Global Rescue" kopš ziemas olimpiskajām spēlēm Turīnā 2006.gadā un uzņēmuma rīcībā ir piecas lidmašīnas, kas ārkārtas situācijā ir gatavas palīdzēt evakuēt amerikāņus.

"Šī vide ir unikāla. Tādās vietās kā Soči vienkārši nav konkurences," laikrakstam norādīja "Global Rescue" vadītājs.

Viena "Global Rescue" lidmašīna spēj evakuēt aptuveni 200 cilvēkus no Soču reģiona, ja nepieciešams, viņš piebilda.

Uzņēmums plāno sniegt atbalstu aptuveni 375 sportistiem, viņu pavadošajiem darbiniekiem un olimpisko spēļu viesiem.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 7. līdz 23.februārim.

Gatavojoties vērienīgajam pasākumam, Krievija sākusi vienu no lielākajām drošības operācijām olimpiādes vēsturē, bet ASV varasiestādes nodrošina arī savu apsardzi amerikāņu delegācijai.

Bažas par drošību Krievijā pastiprinājušās pēc 29. un 30 decembrī Volgogradā pieredzētajiem sprādzieniem, kas laupīja 34 cilvēku dzīvības.

Neviens grupējums nav uzņēmies atbildību par šiem uzbrukumiem, tomēr tie līdzinās tiem, kurus agrāk veikuši Ziemeļkaukāza islāmistu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!