Foto: F64
Latvijas biatloniste Baiba Bendka sestdien Phjončhanas olimpisko spēļu 7,5 kilometru sprinta sacensībās ierindojās 39. vietā un kvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Sportistēm šajās sacensībās traucēja spēcīgs vējš, un Bendikai tas patraucēja. Pirmajā šaušanā guļus viņa pieļāva trīs kļūdas, kas vairs neļāva cerēt uz augstu rezultātu. Trasē viņa atgriezās ar 76. rezultātu, bet otrajā šaušanā stāvus viņa kļūdījās vienreiz, pakāpjoties uz 58. pozīciju. Pēdējo trases posmu Bendika veica ātri un finišā ieslēpoja ar 39. ātrāko laiku.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura 7,5 kilometru distanci veica bez kļūdām un ar rezultātu 21:06,2 minūtes. Viņa Bendiku apsteidza par 2:08,4 minūtēm.

Sudraba medaļu izcīnīja Marte Olsbu no Norvēģijas, kura ar vienu kļūdu līderei zaudēja 24,2 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās čehiete Veronika Vitkova. Viņai viena kļūda un 25,8 sekunžu deficīts.

Olimpisko spēļu debitantei Bendikai nākamais starts paredzēts pirmdien, kad viņa ar pārējām TOP 60 sportistēm piedalīsies 10 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!