Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pazīstamais Lielbritānijas laikraksts "The Daily Telegraph" publicējis, viņuprāt, desmit spilgtākos atlētus Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, starp kuriem vieta atradusies arī Latvijas skeletonistam Martinam Dukuram.

Kā zināms, M.Dukurs janvāra beigās triumfēja Vācijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā, jau piekto reizi izcīnot uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā un Eiropas čempionātā. Tāpat latvietis otro gadu pēc kārtas tika pie Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) īpašās balvas 100 000 eiro apmērā, kas pienākas tam sportistam, kurš uzvarējis sezonas pēdējās trīs sacīkstēs, turklāt visos sešos braucienos palicis nepārspēts.

"Latvijas skeletona zvaigzne pēdējos gados ir sācis dominēt šajā sporta disciplīnā, tomēr joprojām nav ticis pie zelta medaļas Olimpiādē, kad četrus gadus atpakaļ piekāpās mājiniekam Džonam Montgomerijam. Arī šogad par zeltu būs jāpacīnās ar vienu no Krievijas medaļu favorītiem Aleksandru Tretjakovu. Tomēr Dukuru centīsies pārspēt visi," vēstīts medija interneta vietnē.

Starp pārējiem desmit atlētiem "The Daily Telegraph" vērtējumā iekļuva ASV kalnu slēpotāja Mikaela Šifrina, šveiciešu tramplīnlēcējs Simons Amans, snovbordists Šons Vaits no ASV, japāņu tramplīnlēcēja Sāra Takanaši, leģendārais biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens no Norvēģijas, krievu hokejists Aleksandrs Ovečkins, distanču slēpotāja Marita Bjergena no Norvēģijas, daiļslidotāja no Japānas Kima Juna un Kanādas bobslejiste Keilija Hamfrīsa.

Pirms četriem gadiem Vankūverā Dukurs izcīnīja sudrabu, bet startam Sočos viņš ir sagatavojies ar uzvarām sešos no astoņām šīs sezonas Pasaules kausa sacensībām.

Vīriešu skeletona sacensības Sočos notiks 14. un 15.februārī.

Kā ziņots, M.Dukurs decembra beigās tika atzīts par 2013.gada Latvijas labāko sportistu. Pēc uzvarām 2010. un 2011.gadā šo balvu sportists ieguva jau trešo reizi karjerā.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7. līdz 23.februārim, bet Latviju tajās pārstāves 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!