Foto: F64
Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina trešdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs īsajā programmā uzrādīja 26. labāko rezultātu un nekvalificējās izvēles programmai.

Ņikitina uz ledus kāpa kā ceturtā un savu priekšnesumu veica pie Šadē dziesmas "Soldier Of Love". Viņa veiksmīgi veica trīskāršā luca un trīskāršā tulupa kombināciju, bet turpinājumā veica izmaiņas savā programmā. Viņa tika galā ar vēl vienu trīs apgriezienu lēcienu, taču zaudēja punktus par dubulto akseli. Kopumā viņa nostartēja ļoti veiksmīgi, un pati ar labām emocijām reaģēja uz savu sniegumu.

Tiesneši Ņikitinas programmu vērtēja 51,12 ballēm. 26,35 punktus viņa saņēma par tehniskajiem elementiem un 24,77 par programmas komponentiem. Tas bija viņas sezonas labākas rezultāts, bet viņas personiskais rekords ir 58,81 punkti. Pati Latvijas daiļslidotāja bija apmierināta savu sniegumu, taču tiesnešiem kritiku izteica treneris Stefans Lambjēls.

Izvēles programmai kvalificējās labākās 24 daiļslidotājas.

Īsajā programmā labākā bija Olimpiskā atlēte no Krievijas, kura pie Pētera Čaikovska "Gulbju ezera" ieguva 82,92 punktus. Otrajā vietā ierindojās cita krievu sportiste Jevgeņija Medvedeva ar 81,06 punktiem, bet trešajā pozīcijā ierindojās kanādiete Keitlina Osmonda (78,87).

Izvēles programmas sacensības risināsies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!