Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Korejiešu skeletonists Sunbins Juns ir izteikts favorīts, bet pārējie sportisti startē citā līgā un otrajā dienā cīnīsies par citām medaļām, tā pēc Phjončhanas olimpiskajās spēlēs aizvadītajiem diviem braucieniem portālam "Delfi" sacīja Latvijas skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

2018. gada olimpiskajās spēlēs pirmajā braucienā Martins Dukurs bija dalītā piektā vietā, bet Tomass Dukurs bija septītais. Otrajā braucienā abi sportisti uzlaboja sniegumu un pakāpās – Martins ir trešais, Tomass piektais. Pārliecinošs līderis pēc pirmā brauciena ir mājinieks Juns, kurš savu tuvāko sekotāju Ņikitu Tregubovu apsteidz par 0,74 sekundēm.

"Juns bija ļoti labs. Izcili braucieni. Tur nav ko pielikt, nav ko atņemt. Viņš šeit ir galvenais favorīts, bet pārējie ir citā līgā, kuriem jācīnās par vietu uz goda pjedestāla. Izbrīna brits Dominiks Parsons. Redzam, ka viņam nav starts, bet viņam (beigās) izdodas desmit sekundēs atspēlēt 0,20 sekundes. Tur ir kaut kas labs ar (slieču) materiālu, kaut kas labi slīd, kam mēs netiekam klāt. Mūsu trumpis ir labi braucieni," secina Dukuru tēvs un treneris.

Dainis Dukurs norāda, ka Tomasam pirmajā braucienā varēja būt labāks starts, jo tur viņš pazaudēja līdzsvaru. Otrais brauciens abiem jau bijis cienījams, kas ļāvis pakāpties. "Esam pusceļā. Rītdiena visu rādīs. Atslābt nedrīkst. Savs darbs jāizdara pēc iespējas labāk un tad uz pjedestāla varam tikt."

Runājot par Martina braucieniem, Dainis Dukurs atzīst, ka kaut kas nav ar kamanu slīdēšanu, kas otrajā braucienā jau bija labāka. Pirmajā braucienā Martinam bijusi tāda kā "peldēšana, nebija pārliecinoša braukšana".

"Uztaisīsim video analīzi. Skatīsimies. Mums ir visa diena priekšā, lai savāktos galvā un darbos, un to izdarītu. Vakardien vakars bija briesmīgs. Tikai ap pulksten 18 beidzām treniņus, pusnaktī beidzām visus darbus, un drusciņ varbūt miega pietrūka," piebilst Dainis Dukurs.

"Te ir īpaša trase. Te vajag nobraukt četrus labus braucienus. Martins savu vienu jau ir "nosvilinājis", palikuši vēl divi braucieni. Te ir grūti prognozēt. Visu izšķir viena virāža. Ir vēl vietas, kas svarīgas, bet devītā virāža "nogalina". Tā kā katra sportista stabilitāte izšķirs rezultātu," noslēguma saka Dainis Dukurs, atgādinot kamaniņu braukšanā vīriešu sacensības, kurās favorīts Fēlikss Lohs pēdējā braucienā tieši devītajā virāžā kļūdījās un netika pie medaļas.

Skeletonā trešais brauciens piektdien sāksies pulksten 2:30, bet izšķirošais ceturtais brauciens - pulksten 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!