Foto: AP/Scanpix/LETA

Dažas dienas pirms Jamaikas sieviešu bobsleja izlases olimpiskās debijas komanda pēc iekšēja skandāla palikusi bez galvenā trenera, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Ar Jamaikas bobslejistēm strādāja 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu čempione, vāciete Sandra Kiriasis, bet Jamaikas Bobsleja un skeletona federācijas (JBSF) vadība nolēma pazemināt viņu amatā no galvenā trenera uz trases snieguma analītiķi, kas vācu speciālistei nebija pieņemami.

"Šī sieviete bija ļoti destruktīvs spēks komandā," aģentūra "Reuters" citē JBSF prezidentu Kristians Stoukss. "Tagad, kad viņa ir prom, komandas sadarbība ir daudz labāka, spriedze ir samazinājusies un sportisti daudz veselīgākā atmosfērā var fokusēties darbam."

"Mums komandā ir sporta direktors, Džo Manings, un treneris, Dadlijs Stoukss, kurš ar komandu ir kopā visu sezonu, tā kā pēc viņas aiziešanas situācija ir tikai uzlabojsies," saka JBSF prezidents. "Ja tu strādā ar komandu, tev ir jābūt komandas spēlētājam."

Kiriasis savukārt BBC paudusi izbrīnu par federācijas vadības teikto, apgalvojot, ka viņai bijušas ļoti labas attiecības ar bobslejistēm, kuras arī tagad nesaprot, kas noticis. Situāciju vēl pikantāku padara fakts, ka kamanas, ar ko būtu jāstartē Jamaikas bobslejistēm, pieder tieši Kiriasis, un viņa var aizliegt tās izmantot, norāda "insidethegames.biz".

Olimpiskās bobsleja sacensības formāli sāksies 17. februārī, kad sievietes aizvadīt pirmo oficiālo treniņbraucienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!