Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu divniekos, pirms nedēļas nogalē paredzētajām četrinieku sacensībām jūtas, ka ir sasniedzis psiholoģiskā un fiziskā stāvokļa virsotnes.

Piektdien bobsleja četrinieki aizvadīja pēdējos divus no sešiem treniņiem. Melbārdim ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti bija ceturtais un otrais labākais, laiks, bet otra Latvijas ekipāža Oskars Ķibermanis/ Matīss Miknis/ Jānis Jansons/ Helvijs Lūsis bija 12. un ceturtā vietā.

"Treniņi beigušies, tas brīdis pienācis. Katru dienu kaut ko mainījām, eksperimentējām. Šodien liekas, ka gāja vislabāk. Četriniekos mums nav tik liela (slidu) izvēle, resursi ir mazāki. Pēdējos treniņos trīs slidas bija līdzi, no tām jāizvēlas divas īstās – man un Ķibermanim," galveno uzdevumu pirms sacensībām akcentē Melbārdis. "Kaut ko jau pamainām, bet kopumā visi seši braucieni bija diezgan stabili un līdzīgi. Negribas jau neko te salielīties, bet bija normāli."

Melbārža ekipāžai, salīdzinot ar citiem bobiem, trases lejasdaļā ātrums bija mazāks, tomēr pilots aicina nepievērst uzmanību treniņu tendencēm. Katras valsts piloti treniņos veic savus uzdevumus, tādējādi parādītie laiki un ātrumi ne vienmēr ir objektīvs rādītājs. "Rādītājs būs pirmais un otrais brauciens," uzsver Melbārdis, kurš Phjončhanā nosvinēja savu 30 gadu jubileju.

"Šobrīd jūtos baiga pacēlumā. Izņemot to, ka kājas savainojums mani fiziski bija atsitis atpakaļ, tagad psiholoģiskā un fiziskā ziņā esmu virsotnē. Tagad ir tāds brīdis, un situācija jāizmanto," bilst Melbārdis. Sportists norāda, ka fiziskā forma daudz nav mainījusies pēc divniekiem, jo dažās dienās krasi uzlabot to nav iespējams. "Bobu stums četri džeki. Ceru, ka mēs būsim startā tuvu labākajiem, varbūt starp labākajiem."

Runājot par braukšanas stilu, Melbārdis norādīja, ka ir zināmas braukšanas līnijas, un jābūt arī izpildījumam. Pilots cer, ka izdosies veikt četrus stabilus braucienus, kas būtu pamatā, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku vietu.

2018. gada olimpisko spēļu četrinieku sacensības risināsies olimpiādes pēdējās divās dienās. 24. februārī pulksten 2:30 pēc Latvijas laika bobslejisti veiks pirmo braucienu, bet otrais mēģinājums sāksies pulksten 4:07.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!