Foto: Reuters/Scanpix/LETA
17 gadus vecā Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina pēc savas debijas olimpiskajās spēlēs neslēpa emocijas un emocionāli izplūdusi asarās, jo sanācis noslidot bez kļūdām pēc neveiksmes Eiropas čempionātā.

Ņikitina trešdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs īsajā programmā ieguva 51,12 punktus, kas ir viņas sezonas labākais rādītājs. Kopvērtējumā viņa ieņēma 26. vietu 30 sportistu konkurencē un nekvalificējās izvēles programmai. Eiropas čempionātā janvāra vidū Ņikitina īsajā programmā pieļāva vairākas kļūdas un nespēja kvalificēties izvēles programmai.

"Esmu priecīga tāpēc, ka parādīju labu slidojumu. Apraudājos, jo esmu ļoti priecīga. Pēc Eiropas čempionāta biju nomākta, jo nenoslidoju labi, bet varēju," uzreiz pēc olimpiskās debija sacīja Latvijas jaunākā olimpiete 2018. gada olimpiskajās spēlēs. Viņa neslēpa, ka iesildīšanās laikā atcerējusies par neveiksmīgo Eiropas čempionātu, bet domas ātri no galvas tika izmestas un izdevies labs starts.

Lai gan Ņikitina noslidoja bez kritieniem, tiesnešu piešķirtie punkti nav sportistes karjeras rekords. Salīdzinot ar iepriekšējām slidošanas reizēm, sportiste ar savu treneru Stefanu Lambjēlu izmainījusi vienu lēciena elementu, kas bijis sarežģītāks, un tas izdevies. "Punkti ir punkti. Ar tiem esmu apmierināta. Galvenais, ka izslidoju tīri. Es parādīju, ka māku ne tikai tehniski slidot, bet arī emocionāli. Parādīju savas slidotprasmes."

Ņikitina šajā sezonā startē bikškostīmā. To viņa izlēmusi ar treneri sezonas pārtraukumā, jo apģērbs labi izskatījies uz viņas auguma. "Nedaudz elegantāk, bet meitenēm daiļslidošanā varbūt nav tik ierasti. Neesmu gan ne pirmā, ne pēdējā, kas startē kostīmā," skaidro Latvijas sportiste, kura smaidot norādīja, ka sezonas sākumā sakrtības pēc arī citas izvēlējušās līdzīgus apģērbus. "Kad es gribu, tad visām arī ir."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!