Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas šorttrekists Roberto Puķītis Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cerējis uz medaļu 1000 metru distancē, jo uzskata sevi par pietiekami spēcīgu un konkurētspējīgu.

2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Puķītis un otrs Latvijas pārstāvis Roberts Zvejnieks bija iekļuvuši ¼ finālā, kurā tikās vienā skrējienā. Distances lielāku daļu abi latvieši turējās piecu slidotāju astes galā, bet pēdējā aplī Puķītis pacīnījās par vietu starp diviem labākajiem, kas dotu tiesības startēt pusfinālā. Fotofinišā Puķītim atvēlēta skrējienā otrā vieta, bet Zvejnieks bija ceturtais.

"Nekas te nebija labi, jo netiku tālāk. Gāju uz medaļu. Es arī esmu spēcīgs. Stratēģija? Apdzīt īstajā laikā, ko neizdarīju," mazrunīgs bija Puķītis, kurš norādīja, ka savu iespēju vajadzēja izmantot pēdējos apļos, kad Ķīnas sportists sāka samazināt ātrumu.

Runātīgāks bija Zvejnieks, kurš atkārtoti norādīja, ka labāk jūtas īsākā distancē. "Nejutos baigi labi jau sākumā. Iesildīšanās laikā nebija patīkama sajūta uz labās slidas. Tāpēc "raustījos" sākumā un nevarēju dabūt ritmu. Beigās nebija vairs spēka. 1000 metri nav mana distance."

Zvejnieks norādīja, ka arī konkurence skrējienā bijusi ļoti nopietna. Kanādietis Čarlzs Hamelins ir trīskārtējais olimpiskais čempions, Ungāriju pārstāvošais Šaoliņs Sandors Lui ir Pasaules kausa īpašnieks šajā distancē, spēcīgs ir ķīnietis Dajins Vu, kā arī Puķītis. Tāpēc viņam bija maz izredžu tikt pusfinālā.

Savukārt Latvijas sportistu stratēģiju nav bijis iespējams izstrādāt, turklāt, kā noprotams, starp abu šorttrekistu nometnēm nav tās labākās attiecības. "Mums vēl tālu līdz stratēģijai. Katram sava stratēģija. Lai uztaisītu stratēģiju, abiem jābūt ļoti stipriem. Olimpiskās spēlēs gluži par to nevar runāt," piebilda Zvejnieks.

Puķītim šīs ir otrās olimpiskās spēles - pirms četriem gadiem Sočos viņš bija 15. vietā 1500 m distancē, kurā Phjončhanā palika 11. vietā. Līdz ar to viņam 2018. gada olimpiskās spēles ir noslēgušās.

Savukārt olimpisko spēļu debitants Zvejnieks neskrēja 1500 metrus, bet otrdien 20. februārī sāks dalību 500 metru distancē, kas viņam ir parocīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!