Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc neveiksmīgi aizvadītajām Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru sacensībām ar masu startu bija neapmierināts ar to, kā tika sagatavotas viņa slēpes.

Jau vēstīts, ka Rastorgujevs svētdien Phjončhanas olimpiskās spēles noslēdza ar 28. vietu. Viņš šajās sacensībās pieļāva trīs kļūdas šaušanās, bet pirms trešās ugunslīnijas latvietis piedzīvoja kritienu.

"Nedaudz nesavaldījos, aizslīdēja kāja uz vienu pusi, bet tas kritiens neko ļoti daudz neizšķīra. Visu izšķīra tas, kas man ir labajā rokā," Latvijas žurnālistiem Phjončhanā teica Rastorgujevs, norādot uz savām slēpēm. "Nezinu, ko bija sadarījuši mani slēpju smērētāji, bet slēpes viņi sagatavoja ne uz šīm sacensībām."

"Pēc pusotra apļa uz jutu, ka slēpes neslīd. Katrā nobraucienā es atpaliku, un bija krietni jāpārtērē spēki, lai tiktu klāt pārējiem. Bez variantiem," viņš turpināja. "Es biju pilnībā gatavs šīm sacensībām, to pierāda arī šaušana. Pēdējā stāvus šaušanā pats nedaudz nomuļļājos un ne tā piegāju, bet biju gatavs. Tehnika šodien nenostrādāja. Diemžēl. Uz šīm četrām sacensībām man slēpes bija vissliktāk sasmērētas šajā sezonā."

Masu starta sacensībās par olimpisko čempionu kļuvu Martēns Furkāds, bet olimpiskajās biatlona sacensībās atlikušas tikai stafetes disciplīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!