Foto: AFP/Scanpix
Dienvidkorejas daiļslidotāja Juna Kima, kura ceturtdien Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu, strīdīgi piekāpjoties 17 gadus vecajai Adelīnai Sotņikovai no Krievijas, paziņojusi par karjeras beigām.

Starptautiskie mediji uzsver, ka Kima olimpiskajās spēlēs nodemonstrēja nevainojamu sniegumu, tomēr tas viņai neļāva saglabāt pēc īsās programmas ieņemto pirmo vietu. Sotņikova pēc īsās programmas bija otrā, bet izvēles programmas noslēgumā apsteidza Kimu par vairāk nekā piecu punktu tiesu, iegūstot labāku tehnisko elementu novērtējumu.

Pirms četriem gadiem Vankūverā pašlaik 23 gadus vecā Kima kļuva par olimpisko čempioni, bet vēl viņas kontā ir sešas pasaules čempionātu godalgas.

"Es startēju kā pēdējā, tāpēc neredzēju, kādu sniegumu demonstrēja manas konkurentes. Biju atvieglota, ka nepieļāvu kļūdas," pauda sportiste. "Pēc rezultātu ieraudzīšanas izjutu mainīgas emocijas. Dominēja atvieglojums par to, ka tas viss ir beidzies."

"Vērtējumu nosaka tiesneši. Man nav tiesību to komentēt," piebilda Kima. "Šīs bija manas pēdējās sacensības."

Dienvidkorejā Kima ir viena no valsts populārākajām sportistēm. Mediji vēsta, ka viņas ierindošanās otrajā vietā uztverta ar neizpratni un dusmām.

Kā ziņots, Sotņikova atnesa Krievijai pirmo zeltu vēsturē olimpisko spēļu sieviešu daiļslidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!