Foto: AFP/Scanpix/LETA
Olimpiskajam atlētam no Krievijas (OAR) Aleksandram Krušeļņickim atņemta Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļa, ko viņš kopā ar savu sievu Anastasiju Brizgalovu izcīnīja jaukto pāru sacensībās, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka Krušeļņicka dopinga analīzēs tika atrasta aizliegtā viela meldonijs. Neoficiāla informācija liecina, ka pozitīvas bijušas 12. februārī ņemtās analīzes pēc pusfināla spēles ar Šveici. Viņam pozitīvas bija gan A, gan B proves.

Krievu sportistu par vainīgu atzina arī Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa. Ja šajā lietā nebūs nekādu pavērsienu, OAR sportistu izcīnītā bronzas medaļa tiks piešķirta ceturtajā vietā palikušajiem norvēģiem Kristīnai Skaslienei un Magnusam Nedregotenam.

Jau iepriekš vēstījām, ka sportists apgalvo, ka apzināti meldoniju neesot lietojis un izsaka versiju par sabotāžu — aizliegto preparātu viņam dzērienā treniņnometnē iebēris konkurents, kurš nav kvalificējies šai olimpiādei. Pamatojoties uz Krušeļnicka teikto, Krievijas Kērlinga federācija ierosinājusi lietu Krievijas Izmeklēšanas komisijā un pieprasījusi videoierakstus no OAR kērlinga izlases pirmsolimpiskajām treniņnometnēm Japānā un Dienvidkorejā.

OAR komanda gan ir sākusi izmeklēšanu, jo viņi ziņo, ka analīzes nepierāda, ka sportists meldoniju būtu lietojis sistemātiski. Tā kā no analīzēm var noprast, ka šī viela lietota vienreiz, OAR komanda uzsver, ka tas būtu pilnīgi neefektīvi un bezjēdzīgi, jo tādējādi nevarēt uzlabot savu sniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!