Foto: Reuters/AP/Scanpix/LETA

Pozitīva izrādījusies arī Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja, OAR kērlingista Aleksandra Krušeļņicka dopinga analīžu B prove, ko atvēra pirmdien Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) akreditētā laboratorijā Seulā, apstiprinājusi Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK).

Abos analīžu paraugos ir atrasts aizliegtais preparāts meldonijs.

Portāla "insidethegames.biz" rīcībā esošā ir ziņas, ka meldonijs konstatēts arī Krušeļņickim 12. februārī jau Phjončhanā ņemtajās analīzēs pēc pusfināla spēles ar Šveici, taču šī informācija nav oficiāli apstiprināta.

Tas nozīmē, ka OAR jauktajai komandai tiks atņemta Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnītā bronzas godalga, ko saņems ceturtajā vietā palikusī Norvēģijas komanda.

Pirmā informācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu OAR komandā parādījās svētdien, 18. februārī, kad delegāciju par to informēja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). Pirmdien antidopinga laboratorijā Seulā tika atvērta Krušeļņicka analīžu B prove, kas arī izrādījusies pozitīva.

Sportists apgalvo, ka apzināti meldoniju neesot lietojis un izsaka versiju par sabotāžu — aizliegto preparātu viņam dzērienā treniņnometnē iebēris konkurents, kurš nav kvalificējies šai olimpiādei. Pamatojoties uz Krušeļnicka teikto, Krievijas Kērlinga federācija ierosinājusi lietu Krievijas Izmeklēšanas komisijā un pieprasījusi videoierakstus no OAR kērlinga izlases pirmsolimpiskajām treniņnometnēm Japānā un Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!