Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) pagājušās nedēļas nogalē publicēja video interviju ar skeletonistiem Martinu un Tomasu Dukuriem, sociālajos tīklos pavadošajā tekstā minot, ka Kēnigzē trasē viņi piedalījušies pēdējā Pasaules kausa posmā karjerā un noslēgšot karjeru.

Intervijā brāļi Dukuri spriež par skeletonā aizvadītajiem 20 gadiem, tomēr nevienā brīdī abi tieši nepasaka, ka vairs nestartēs Pasaules kausa sacensībās.

"Protams, ka būs smagi, jo sportā esmu jau 20 gadus un to mīlu, tomēr šobrīd domāju, ka ir laiks pāršķirt jaunu lapu," intervijā izteicās Martins Dukurs. Savukārt viņa vecākais brālis Tomass šajā intervijā sacīja, ka skeletonā "pavadījis interesantus gadus" un "bijis vieglāk, grūtāk, uz augšu, uz leju, bet tāda ir dzīve."

Tikmēr brāļu Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurus žurnālistiem apstiprināja jau iepriekš neoficiāli zināmo, ka sportistu lēmums lielā mērā būs atkarīgs no Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sasniegtā rezultāta. Pagaidām oficiāli titulētākajam pasaules skeletonistam Martinam Dukuram nav olimpiskās zelta medaļas, jo gan 2010. gadā Vankūverā, gan 2014. gadā Sočos viņš izcīnīja sudrabu. Tiesa, Martinam Dukuram pēc Krievijas dopinga skandāla pienāktos zelts Sočos, bet Tomasam Dukuram kaklā būtu jākar bronzas medaļa. Tomēr IBSF vēl nav pārskatījusi šo ziemas olimpisko spēļu rezultātus. Tas saistīts ar diskvalificēto Krievijas sportistu iesniegtajām apelācijām un juridiskajiem strīdiem, kas varētu ilgt vēl vairākus mēnešus.

"Kaut kur jau galvās tas sēž. Līdz galam jau neviens nav pateicis. Tas atkarīgs no rezultāta (Phjončhanas olimpiskajās spēlēs).," par iespējamo lēmumu par karjeras noslēgšanu saka Dainis Dukurs.

Pēc Daiņa Dukura teiktā, vēl viens faktors lēmuma pieņemšanā ir nākamgad plānotais pasaules čempionāts, kas notiks 2010. gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā. "Varbūt nebraucot visus Pasaules kausa posmus, startējot otrā līmeņa sacensībās, tad vēl piebraucot Vistleras trasi (mums ir labas attiecības ar kanādiešiem), varētu vēl tur nostartēt."

"Bet visu pateiks rezultāts Phjončhanā," norāda Dainis Dukurs.

Pēc sportistu tēva un trenera teiktā, domas par iespējamo karjeras beigšanu netraucēšot abiem gatavoties četrgades nozīmīgākajam startam. "Sajūtas pašas atnāks, vismaz es tā domāju. Ja būs ļoti labs rezultāts, tad varētu būt, ka jāliek punkts. Ja būs ļoti slikts rezultāts, tad arī jāliek punkts. Es spriežu pēc sevis. Es tā darītu. Ja būs sajūta, ka nav kaut kas izdarīts līdz galam, tad gribēsies vēl to paveikt."

"Bet mums tas šobrīd netraucē. Mēs par to nedomājam. Domājam tikai par šo notikumu (olimpiskajām spēlēm), par četriem braucieniem Korejā. Šī trase prasa no sportistiem visus četrus braucienus labā līmenī. Tad būs pjedestāls. Nevienā braucienā nedrīkst kļūdīties. Jo šajā trasē kļūda daudz maksā. Un būtu muļķīgi cerēt, ka kļūdīsies vēl kāds. Pašam jāveic četri labākie braucieni," uzvaras formulu atklāj Dainis Dukurs.

2018. gada ziemas olimpiskās spēles Korejas kūrortā Phjončhanā sāksies 9. februārī un ilgs līdz 25. februārim. Vīriešu skeletona sacensības ieplānotas 15. un 16. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!