Foto: F64

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis pēc Oskara Melbārža/Jāņa Strengas trešās vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pauda gandarījumu, ka latviešiem izdevies parādīt raksturu un izcīnīt medaļas, bet tagad esot jāgatavojas nākamajām sacensībām četriniekos.

"Kā šovakar atzīmēs? Pucēs slidas!" pēc sacensībām sarunā ar žurnālistiem smējās Ekmanis, gan piebilstot, ka vīri būtu pelnījuši nelielas svinības, jo rīt bobslejistiem ir brīvdiena. Bobsleja četriniekiem trešdien, 21. februārī, sāksies oficiālie treniņbraucieni, bet pirmie divi sacīkšu braucieni paredzēti sestdien, 24. februārī.

Runājot par divnieku ekipāžu sacensībām, Ekmanim lielāko prieku sagādājis tas, ka Latvijai beidzot ir medaļa šajās olimpiskajās spēlēs. "Prieks par to, ka Latvijai beidzot medaļa, to bija pelnījusi visa Latvija, visa sporta sabiedrība. Jūs jau neviens neuzrakstīsiet, bet paldies valdībai, ka saklausīja mūs un iedeva "piķi" tehnikai!" viņš teica.

"Godīgi sakot, pirms spēlēm šķita, ka lielākas izredzes mums ir četriniekos, bet kad Osis man pateica, ka viņam ir nelielas ambīcijas arī divniekos, es visu sapratu," stāsta bijušais bobslejists. "Ar divnieku kamanām Oskaram sagāja braukšana, sajūtas. Viņš Vistlerā saprata, ka varētu būt [labi rezultāti] un tad ar katriem mačiem gāja arvien labāk, jo pie tehnikas jāpierod."

"Tagad četriniekos jau varēsim "ķert kaifu", spriedze būs mazāka," par nākamajām olimpiskajām sacensībām spriež Ekmanis. "Četriniekos Osim būs pavisam atbrīvota sajūta, mazais [Oskars] būs sasprindzis, gribēs kaut ko parādīt, jo arī viņam kamanas labi slīd! Vienīgā problēma, kas būs ar saskaņu komandā, jo stūmēji samainījās pozīcijām."

Komentējot stūmēja maiņu Oskara Melbārža ekipāžā, Jānim Strengam nomainot Daumantu Dreiškenu, federācijas ģenerālsekretārs izsaka pilnīgu uzticību treneru lēmumiem. "Treneriem ir intuīcija! Es vēroju, kā treneri paši pārdzīvoja par šo maiņu, bet argumenti, ko viņi lika galdā, bija spēcīgi," saka Ekmanis. "Vai šie argumenti nostrādāja? Paskatieties uz rezultātu tablo - kad vēl no zelta ir bijusi tik maza atstarpe?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!