Фото: F64

Neskatoties uz saņemto kritiku, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips neatteiksies no saviem plāniem doties uz Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, kuru apmeklēs kā privātpersona, vēsta izdevums "Postimees".

Lai gan Ansips dosies uz Sočiem atvaļinājuma laikā par saviem līdzekļiem, premjeru pavadīs viņa drošības komanda un viņš vēros olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju kopā ar citu valstu līderiem no VIP zonas.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7.februāra līdz 23.februārim.

Ansips dosies uz Sočiem ceturtdien un atgriezīsies Igaunijā pirmdien.

Ansips pirmdien norādīja, ka vienmēr apmeklējis olimpiskās spēles kopā ar ģimeni un pats sedzis visus izdevumus.

Centrālās kriminālpolicijas preses pārstāvis norādīja, ka premjeru pavadīs apsardze, jo to prasa likums, un aizsargājamajai personai nav tiesību atteikties no personiskās apsardzes vai izdot rīkojumus šajā jautājumā.

Premjerministra biroja vadītāja informēja, ka Ansips atklāšanas ceremoniju vēros no VIP zonas, jo spēļu rīkotājiem ir vienalga, vai premjerministrs pats maksā par savu vizīti vai atrodas oficiālā vizītē Krievijā.

Ansipam Sočos nav plānotas oficiālas tikšanās, bet viņš gatavojas apmeklēt vietējo igauņu ciematu.

Radiostacijas "Raadio 2" sarunu šova "Par situāciju valstī" vadītājs Anvars Samosts svētdien ierosināja vākt parakstus internetā pret Ansipa plānoto vizīti Sočos.

Samosts pauda viedokli, ka Soču olimpisko spēļu mērķis ir izskaistināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina aktivitātes pilsoņu tiesību un runas brīvības ierobežošanā.

"Ansipa vizīte var nešķist nekas liels, bet tā raksturo valdošo partiju kā tādu - cinisks pragmatisms, personisko interešu nostādīšana priekšplānā," norādīja Samosts.

Aicinājumu "Palīdzēsim Andrusam Ansipam pieņemt pareizo lēmumu" tīmekļa vietnē "petitsioon.ee" līdz pirmdienas vakaram bija parakstījuši 500 cilvēku.

No Igaunijas amatpersonām olimpiskās spēles apmeklēs arī Tallinas mērs Edgars Savisārs un ārlietu ministrs Urmass Paets, kurš ir arī Paralimpiskās komitejas prezidents.


    Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !