Foto: AFP/Scanpix
Vienu no augstākajiem rezultātiem Latvijas kalnu slēpošanas vēsturē sestdien sasniedza 19 gadus vecais Mārtiņš Onskulis, kurš Soču olimpiskajās spēlēs divu braucienu summā ieņēma augsto 27.vietu.

Divi citi Latvijas pārstāvji Roberts Rode un Kristaps Zvejnieks izstājās pirmajā braucienā.

Slaloma sacensības bija intrigām bagātas. Otro braucienu nespēja pabeigt pieci no desmit labākajiem pirmajā braucienā, bet kopumā sacensībās abus braucienus līdz galam spēja veikt tikai 43 no 117 sportistiem.

Olimpisko zeltu izcīnīja austrietis Mario Mats, kurš teicami veica pirmo trasi. Otrajā trasē viņam tikai sestais labākais laiks, taču ar to pietika, lai uzvarētu summā. Sudraba medaļu izcīnīja viņa tautietis Marcels Hiršners, kurs pēc pirmās trases bija tikai devītais. Tomēr otrajā mēģinājumā viņam otrais labākais laiks un summā viņš Matam zaudēja 0,28 sekundes.

Savukārt bronzu izcīnīja norvēģis Henrīks Kristofersens, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai 15.vietā. Divu braucienu summā viņš uzvarētājam zaudēja 0,83 sekundes, bet dalītu ceturto vietu ieguvušie itāļi Stefāno Gross un Frics Dopfers norvēģim zaudēja tikai 0,05 sekundes.

Onskulis pirmajā braucienā ieņēma 61.vietu, bet otrajā trasē sasniedza pat 24.labāko laiku. Uzvarētājam summā viņš zaudēja 15,76 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!