Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis par veiktajiem braucieniem Phjončhanas olimpisko spēļu četriniekos jūtas gandarītāks, nekā par divnieku sniegumu. Sportists aicina nemeklēt notikušajā vainīgos, bet gan domāt, kas ir jādara un jāuzlabo nākotnē.

Ķibermanis/Jānis Jansons/Helvijs Lūsis/Matīss Miknis olimpisko spēļu četrinieku sacensībās četru braucienu summā ieņēma desmito vietu, bet divniekos Ķibermanis ar Mikni bija devītie. Tikmēr labākā Latvijas pilota Oskara Melbārža četrinieks olimpiskās spēles noslēdza ar piekto vietu, bet pirms tam divniekos Melbārdis/ Strenga izcīnīja bronzu.

"Daudz maz ar visiem četriem braucieniem esmu apmierināts. Varbūt ar rezultātu neesmu apmierināts, jo visi četri braucieni bija normāli. Ja man šādi braucieni būtu divniekos, tad būtu priecīgs," sacīja 24 gadus vecais sportists. "Grūti izcelt labāko no četriem braucieniem. Visos svarīgākās vietas izbraucu, bija šādas tādas lietas un nianses, bet ar stabilitāti viss bija kārtībā. Baigi grūti sev ko pārmest."

"Četriniekos bija normāli braucieni. Protams, ne jau čempiona cienīgi," bilst Ķibermanis, kuram nav iepriecinājusi laika tendence trases lejasdaļā. Šoreiz viņi trases lejasdaļā nebija tik ātri, lai gan sezonas gaitā tieši trases lejasdaļā Ķibermaņa ekipāža bija laba.

"Grūti teikt par motivāciju (turpmākajai karjerai pēc olimpiskajām spēlēm). Šobrīd laikam uz otru pusi (vairāk uz negatīvo), bet paies kāds laiks un gan jau viss atgriezīsies. Protams, jāgaida sezonas noslēgums, kaut kādas pārrunas, kā mēs turpinām strādāt. Rezultāts ir neapmierinošs, kaut kāda viela pārdomām mums ir. Jābūt kaut kādam izskaidrojumam, kāpēc noticis tā. Vainīgie nav jāmeklē. Jādomā, ko mainīt," nākotnē veras Ķibermanis.

Pirmajā dienā Ķibermaņa četriniekam bija samērā slikti starta laiki, kam skaidrojumu nemācēja rast ne pilots, ne paši stūmēji. Otrajā dienā starta laiki uzlabojās, tomēr līdz galam viss četrinieks ar to nebija apmierināts.

"Grūti pateikt (kādēļ šodien uzlabojās laiki). Negribējām palikt kaunā, tāpēc saņēmāmies pēdējam stūmienam. Jānoslēdz šis cikls, viss jāpārdomā un jāsaprot, ko mēs darām nepareizi. Tad var domāt, ko darīt tālāk. Šādi turpināt nevar, ja gribam cīnīties par augstām vietām," saka Miknis.

Viņam piekrīt Jansons. "Vakar vajadzēja labāk. Šodien vismaz kaut ko labāk izdarījām. Galvenais, ka katrs stūmiens bija labāks un labāks. Jācer uz to labāko nākotnē."

Līdz ar olimpiskajiem startiem bobslejistiem ir noslēgusies arī olimpiskā sezona. Bobslejisti Latvijā atgriezīsies trešdien, 28. februārī, kad lidostā "Rīga" plānota svinīgā sagaidīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!