Foto: AFP/Scanpix/LETA
Šveices distanču slēpotājs Dario Kolonja piektdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru individuālajās sacensībās brīvajā stīlā, savukārt latvietis Indulis Bikše finišu sasniedza 65. pozīcijā.

Kolonja kļuvis par pirmo distanču slēpotāju, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas uzvarējis 15 kilometru distancē. Viņš Phjončhanā 15 kilometrus pieveica ar rezultātu 33 minūtes un 49,9 sekundes.

Kopumā Kolonjas kontā ir četras zelta medaļas olimpiskās spēlēs. Neskaitot panākumus 15 km distancē, viņš Sočos uzvarēja arī 30 kilometru skiatlonā.

Simens Hegstads Krīgers no Norvēģijas izcīnīja otro vietu, finišu sasniedzot 18,3 sekundes lēnāk nekā uzvarētājs, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Olimpiskais atlēts no Krievijas Deniss Spicovs (+23,0).

Bikše sacensībās uzrādīja rezultātu 37:44,7 minūtes, kas bija par 4:00,8 minūtēm lēnāk nekā Kolonjam. Šis rezultāts viņam deva 65. pozīciju.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka izcīnīja 44. vietu, kas ir jauns Latvijas distanču slēpotāju rekords olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!