Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Olimpiskā komiteja (KOK) ir vērsusies Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) ar lūgumu izsūtīt individuālus ielūgumus uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm 15 Krievijas sportistiem un treneriem, kuru apelāciju apmierināja Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

Kā ziņojām, CAS ceturtdien Lozannā pieņēma lēmumu atcelt SOK piespriestās diskvalifikācijas 28 Krievijas sportistiem.

"SOK ir jāizskata jautājums par šo 28 sportistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs atbilstoši CAS lēmuma," izdevums "Sport Ekspress" citē KOK viceprezidentu Staņislavu Pozdņakovu. "KOK ir vērsušies SOK un pieprasa ne vēlāk kā 2. februārī nosūtīt ielūgumus individuāliem sportistiem."

KOK pieprasījusi atļauju gaidāmajā Olimpiādē piedalīties skeletonistiem Aleksandram Tretjakovam, Sergejam Čudinovam, Jeļenai Ņikitinai, Marijai Orlovai, slēpotājiem Aleksandram Ļegkovam, Jevgeņijam Belovam, Maksimam Viļegžaņinam, Aleksandram Bessmetniham, Jevgeņijai Šapovalovai, Natālijai Matvējevai, ātrslidotājiem Olgai Fatkuļinai, Aleksandram Rumjancevam, Atrjomam Kuzņecovam, kā arī kamaniņu sporta pārstāvjiem Tatjanai Ivanovai un Albertam Demčenko.

Pirms tam KOK izvēlējās neaizpildīt visas olimpiskās izlases kvotas, ko tagad vēlas piešķirt CAS attaisnotajiem sportistiem. "Tagad pēc CAS lēmuma mēs uzstājam, ka mūsu sportisti ir jāpielaiž spēlēm, arī tāpēc, ka kvotas nebija izvēlētas," piebilst Pozdņakovs.

CAS izskatīja katra sportista individuālo lietu un uzklausīja katra sportista viedokli. Pēc lietu materiālu izskatīšanas 28 sportistu diskvalifikācijas tika atceltas un piespriestās sankcijas tika anulētas.

11 sportistu apelācijas tika apmierinātas daļēji. CAS norāda, ka šajā gadījumā viņiem paliek spēkā SOK piespriestā diskvalifikācija, bet tiek atcelts mūža aizliegums piedalīties olimpiskajās spēlēs. Tomēr Phjončhanas spēlēs šie sportisti tik un tā nevarēs piedalīties.

Vēl trīs Krievijas sieviešu biatlona komandas pārstāvēm galīgais lēmums būs jāgaida, un tas tiks pieņemts pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!