Foto: AFP/Scanpix
Krievijas daiļslidotāji svētdien Sočos kļuva par XXII Ziemas olimpisko spēļu čempioniem komandu sacensībās, kļūstot par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem šajā disciplīnā un atnesot mājiniecei pirmo zeltu Sočos.

Jau pirms pēdējās dienas trijām sacensībām - vīriešu, sieviešu un pāru deju izvēles programmām - bija skaidrs, ka Krievijai tikai liela neveiksme var liegt zeltu.

Pēdējā dienā vīriešiem izvēles programmā nepārspēts palika Jevgeņijs Pļuščenko, tad turpinājumā Soču arēna gavilēja pēc 15 gadus vecās Jūlijas Ļipņickajas uzvaras sieviešu sacensībās, bet pēdējā programmā Jeļena Iļjiniha un Ņikita Kacalapovs bija trešie. Deju pāru brīvajā programmā labākie bija amerikāņi Merila Deivisa un Čārlijs Vaits.

Summā Krievijas sportisti ieguva 75 punktus, par 10 punktiem apsteidzot Kanādu un par 15 punktiem - ASV. Olimpiskās zelta medaļas Krievijas rindās saņems Pļuščenko, Ļipņickaja, Iļjiniha, Kacalapovs, kā arī Jekaterina Bobrova, Fjodors Kļimovs, Dmitrijs Solovjovs, Ksenija Stolbova, Maksims Trankovs un Tatjana Volosožara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!