Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

"Krievijas mājā" 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs drīkstēs izmantot simboliku, ko Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) noliegusi sacensību arēnās sportistu apģērbā – Krievijas karogu un citus valsts atribūtus, informē fanu projekta vadība.

"Krievijas mājas" projekta direktors Oļegs Rumjancevs norādījis, ka SOK ierobežojumi attiecībā uz Krievijas simboliku neattieksies uz līdzjutējiem un mediju pārstāvjiem, kas ieradīsies un strādās olimpiskajās spēlēs. Tas nozīmē, ka fani drīkstēs ienest Krievijas karogus un citu simboliku sacensību arēnās, ziņo aģentūra TASS.

"Sirds, kas veidota no lentām mūsu valsts karoga krāsās, vienmēr bijis mūsu simbols, un tā tiks izmantota "Krievijas mājā"," saka Rumjancevs. "SOK aizliegums par Krievijas nacionālajiem simboliem neattiecas uz faniem. SOK mūs ir informējusi, ka visi ierobežojumi, ko 5. decembrī noteica SOK izpildkomiteja, attiecas tikai uz oficiālo delegāciju un neietekmēs fanus vai žurnālistus."

Kā zināms, SOK lēma par Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju un aizliegumu Krievijas sportistiem izmantot valsts karogu un citu simboliku, tā vietā komanda sauksies "Neatkarīgie sportisti no Krievijas", atklāšanas ceremonijā tā ies zem Olimpiskā karoga, bet krievu sportistu uzvaras gadījumā tiks atskaņota Olimpiskā himna. Krievijas sportistu formu un ekipējuma dizains Phjončhanas Olimpiādei tiks apstiprinātas SOK komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!