Foto: Reuters/Scanpix

Īsi pirms savas uzstāšanās sākuma no Soču olimpisko spēļu individuālajām sacensībām izstājās krievu daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko, kurš tika uzskatīts par Olimpiādes galveno favorītu.

Sportista treneris Alkesejs Mišins apstiprināja, ka sportistam bijušas problēmas, taču tās saistītas tikai ar uztraukumu. Treniņos Pļuščenko bez problēmām veicis četrkāršo un trīskāršo lēcienu kaskādes, ko bez problēmām izpildīja arī komandu sacensībās Olimpiādes sākumā, lai gan vairākus lēcienus viņš vienkāršoja līdz divkāršiem.

Taču pēc brīža treneris paziņoja, ka sportists no Olimpiādes izstājies tieši veselības problēmu dēļ, ziņo "Sport Ekspress". "[Krievijas Slidošanas] federācijas prezidenta Aleksandra Gorškova un savā vārdā es visiem atvainojos," teica Mišins medijiem. "Jau komandu sacensībās, slidojot izvēles programmu, Jevgeņijam sāpēja mugura, bet vakar treniņos viņš piedzīvoja smagu kritienu pēc četrkāršā lēciena. Sāpes mugurā nerimās. Zāles nepalīdzēja. Kas attiecas uz Jevgeņija nomaiņu ar Maksimu Kovtunu, tā bija iespējama tikai līdz nākamajam rītam pēc komandu sacensībā,. Taču tad par izstāšanos no individuālajām sacensībām nebija i runas. Tā kā mēs darbojāmies nolikuma un "godīgas spēles" ietvaros."

Vēlāk visiem līdzjutējiem atvainojās arī pats sportists un paziņoja, ka , visticamāk, aiziet no profesionālā sporta. "Es nespēju lekt. Ļoti slikti jūtos. Man ļoti žēl savu atbalstītāju. Es centos iet līdz galam," pēc izstāšanās no Olimpiādes žurnālistiem teica Pļuščenko. "Sāpes mugurā bija tādas, it kā man tur būtu iedurts nazis. Vai šīs ir manas karjeras beigas? Visticamāk, jā. Taču pagaidām es neteikšu ne "jā", nē "nē". Vecums it kā man ļauj turpināt, bet 12 operācijas - tas ir par daudz."

Kā zināms, janvāra beigās ar Krievijas Olimpiskās komitejas un Krievijas Sporta ministrijas lēmumu vienīgā Krievijas kvota vīriešu daiļslidošanas sacensībās tika piešķirta Pļuščenko. Šāgada Krievijas čempions Maksims Kovtuns, kurš valsts meistarsacīkstēs pārspēja Pļuščenko, bet Eiropas čempionātā ieņēma tikai piekto vietu, pēc šā lēmuma paziņoja, ka līdz Soču Olimpiādes beigām atsakās komunicēt ar masu medijiem, bet Pļuščenko turpināja gatavoties olimpiskajām spēlēm.

Jevgeņijs Pļuščenko Olimpiādes sākumā ar teicami izpildītu programmu palīdzēja Krievijas izlasei triumfēt jaunajā olimpiskajā disciplīnā - komandu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!