Foto: AFP/Scanpix
Soču olimpiskajās spēlēs trešdien ražīga diena - tiks izcīnīti astoņi medaļu komplekti, bet Latvijas sporta līdzjutējiem galvenais pasākums būs olimpiskā hokeja turnīra ceturtdaļfināla spēle, kurā Latvija tiksies ar Kanādu.

Pirmie sacensības gan uzsāks Latvijas kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Mārtiņš Onskulis. Viņiem programmā ir divi braucieni milzu slaloma disciplīnā. Sacensību sākums pl.9 pēc Latvijas laika. Zvejniekam ir salīdzinoši augstais 49. starta numurs, Onskulis trasē dosies 77.

Vakarā, pl. 19 pēc Latvijas laika, "Boļšoj" ledus arēnā tiksies olimpisko hokeja turnīru ceturtdaļfināla debitante Latvija un vairākkārtējā olimpiskā čempione Kanāda, lai noskaidrotu, kuras valsts izlase spēlēs pusfinālā.

Kā zināms, par tiesībām spēlēt Soču olipiskā hokeja turnīra ceturtdaļfinālā Latvijas izlase otrdien ar 3:1 pārspēja Šveici, revanšējoties par zaudējumu Olimpiādes ieskaņā.

Kopumā Soču Olimpiādes 12. dienā tiks sadalīti astoņi medaļu komplekti - jau pieminētajā kalnu slēpošanā vīriešiem milzu slaloma disciplīnā, jaunajā olimpiskajā disciplīnā - jaukto komandu stafetē biatlonā, sieviešu bobslejā, vīriešu un sieviešu komandu sprintā distanču slēpošanā, vīriešu un sieviešu paralēlajā milzu slalomā snovbordā un ātrslidošanā sievietēm 5000 m distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!