Foto: AFP/Scanpix/LETA
2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjorndālens, kurš pirmdien netika iekļauts valstsvienības sastāvā dalībai sacensībās.

Tādējādi izcilajam biatlona veterānam neizdosies piedalīties savās septītajās ziemas olimpiskajās spēlēs karjerā.

"Diemžēl, Bjērndalena rezultāti Pasaules kausa izcīņas sacensībās nebija pietiekoši labi. Viņš neatbilda Norvēģijas komandas atlases kritērijiem" apstiprinājis Norvēģijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Tūre Evrebo.

Bjērndalenam, kuram pēc nepilnām divām nedēļām apritēs 44 gadi, šajā sezonā kādā no Pasaules kausa posmiem individuālajās sacensībās bija jāiekļūst starp sešiem labākajiem vai divreiz jābūt starp 12 labākajiem. Tomēr viņa labākais rezultāts šajā sezonā bija 18. vieta 20 kilometru distancē.

Bjērndalens ir medaļām bagātākais sportists ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Viņa kontā ir 13 medaļas, no kurām astoņas ir zelta. Savā debijā ziemas olimpiskajās spēlēs 1994. gadā Lilehammerē Bjērndalens palika bez godalgām. Pēc četriem gadiem Nagano viņš izcīnīja zeltu sprintā un sudrabu stafetē, bet triumfālas Bjērndalenam bija 2002. gada olimpiskās spēles Soltleiksitijā – zelta medaļas visās četrās disciplīnās (sprintā, iedzīšanā, 20 km individuālajā distancē un stafetē). 2006. gadā Turīnā viņš palika bez zelta (divi sudrabi un viena bronza), 2010. gadā Vankūverā izcīnīja zeltu stafetē un sudrabu 20 km individuālajā distancē, bet 2014. gadā Sočos savu medaļu komplektu papildināja ar diviem zeltiem – sprintā un jauktajā stafetē.

Pagaidām nav zināms, vai Bjērndalens līdz ar netikšanu uz savām septītajām olimpiskajām spēlēm noslēgs izcilo karjeru. Par viņa aiziešanu no sporta tika mēļots jau vairākus gadus, bet pats sportists paziņoja, ka startēs līdz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!