Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis Phjončhanas olimpiskajās spēlēs divnieku sacensībās startēs ar stūmēju Jāni Strengu, nevis Daumantu Dreiškenu.

Sestdien notikušajos pēdējos oficiālajos treniņos Melbārdis ar Dreiškenu sasniedza trešo un piekto labāko laiku, tomēr pēc tiem nolemts Dreiškenu nomainīt ar Strengu. Melbārdim ar Strengu sacensībās būs "velna duča", 13. numurs.

Otrs Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis sacensībās startēs ar savu ierasto stūmēju Matīsu Mikni. Viņiem pēdējos divos treniņbraucienos 20. un dalīta sestā vieta. Sacensībās Ķibermanis/Miknis startēs ar devīto numuru.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs divnieku sacensības risināsies 18. un 19. februārī. Pirmajā sacensību dienā braucieni sāksies 13:05 un 14:40 pēc Latvijas laika. 19. februārī starti paredzēti 13:15 un 15:00. Kopumā sacensībās startēs 30 ekipāžas, bet pēdējam braucienam kvalificēsies 20 labākās.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Melbārdis ar Dreiškenu izcīnīja piekto vietu, tomēr pēc Krievijas dopinga skandālā sekojošām diskvalifikācijām viņiem pienāksies bronzas medaļas. Savukārt četriniekus Melbārža ekipāža pirms četriem gadiem bija otrā, bet pēc krievu sportistu sodīšanas Latvijas kvartetam pienāksies zelta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!