Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempioniem distanču slēpošanas 4x10 kilometru stafetē svētdien kļuva Norvēģijas izlase.

4x10 kilometru garo distanci norvēģi Didriks Tensets, Martins Sundbijs, Simens Krigers un Johaness Klebo veica stundā, 33 minūtēs un 4,9 sekundēs. Tā Norvēģijai ir piektā zelta medaļa Phjončhanas spēlēs. Sestdien stafetē sievietēm arī triumfēja norvēģietes.

Tādējādi slavenais norvēģu slēpotājs Sundbijs ieguva savu pirmo olimpisko spēļu zelta medaļu. Viņa kontā līdz šim bija divas sudraba un viena bronzas godalga.

Sudraba godalgu ieguva Olimpiskie atlēti no Krievijas (OAR), kuri finišā zaudēja 9,4 sekundes. OAR pārstāvēja Andrejs Larkovs, Aleksandrs Boļšunovs, Aleksejs Červotkins un Deniss Spicovs. Savukārt Francijas komanda – Žans Marks Galārs, Morīss Manifikants, Klemēns Parisē un Adriens Bakšeiders – finišēja trešajā vietā, uzvarētājiem piekāpjoties 36,9 sekundes.

Norvēģija izšķirošo izrāvienu veica kilometru pirms finiša, kad Klebo strauji palielināja tempu un aizbēga no Spicova. Francijas izlase arī ilgstoši bija starp līderiem, bet Bakšeiders pēdējos piecus kilometrus nespēja noturēt norvēģa un krieva tempu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!