Foto: White House

ASV prezidents Baraks Obama nedosies uz Soču olimpiskajām spēlēm, tādējādi paužot attieksmi pret Krievijas nostāju cilvēktiesību jautājumus. Turklāt ASV oficiālajā delegācijā iekļautas divas bijušās sportistes, kuras neslēpj savu homoseksuālo orientāciju, vēsta ārvalstu masu mediji.

Pirmo reizi kopš 2000.gada ASV delegācijā uz olimpiskajām spēlēm nav ne valsts prezidents, ne pirmā lēdija, ne kāds no viceprezidentiem. Augstākā ranga politiskā amatpersona ir prezidenta asistents un politiskā personāla vadītāja vietnieks Roberts Neibors, kurš pazīstams ar ekstrēmām politiskām muļķībām.

ASV puse jau vairākkārt norādījusi uz cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā, kā arī asi nosodīja Krievijā rīcību, valstī aizliedzot "netradicionālo seksuālo attiecību propagandu".

ASV oficiālajā delegācijā iekļauta tenisa leģenda Billija Džīna Kinga un divkārtējā olimpisko spēļu medaļniece hokejā Keitlīna Keihov, kuras abas neslēpj savu netradicionālo seksuālo orientāciju. Kinga apmeklēs atklāšanas ceremoniju 7.februārī, bet Keihova pārstāvēs ASV olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā 23.februārī.

"Ceru, ka šī Olimpiāde būs pavērsiens dažādu cilvēku vispasaules atzīšanā," sociālajā tīklā "Twitter" pauda Billija Džina Kinga.

"Tas noteikti ir signāls, bet tāpat tas ir cienījams lēmums. Baltais nams tādējādi izceļ tos amerikāņus, kuriem konstitūcijā iekļautā brīvība un tiesības daudz ko nozīmē," bilda Keihova, kura šobrīd mācās par juristi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!