Foto: AFP/Scanpix

Lai gan Krievijas konstitūcijā nav teikts, ka parlaments var lemt par mājasdarbu samazināšanu skolēniem, Ziemas Olimpisko spēļu dēļ likumdevējs pieļāvis izņēmumu, liekot dot bērniem vairāk laika spēļu vērošanai, vēsta "Times".

Trešdienas rītā Krievijas prezidenta Vladimira Putina partija, kas parlamentā ir vairākumā, izdeva rīkojumi skolotājiem, kurā teikts, ka jāsamazina bērniem uzdodamo mājasdarbu skaits, lai viņi var vairāk laika pavadīt, skatoties olimpiādi.

"Manuprāt, tas ir pareizs lēmums," sacījis Krievijas Valsts domes spīkers Sergejs Nariškins. Šo lēmumu Nariškins pamatoja ar iepriekš Aizsardzības ministrijas nolemto, ka Olimpisko spēļu laikā tiks samazināti militāri treniņi, lai militārpersonām būtu vairāk laika sekot Krievijas komandas startiem.

"Times" gan norāda, ka šie lēmumu nav saistīti tikai ar mīlestību pret sportu. Putins gadiem ilgi cenšoties ieaudzināt Krievijas jauniešos patriotismu, norādot, ka tā trūkst rietumu valstu iedzīvotājos. Putins cer, ka Krievijas, kas rīko šā gada Olimpiskās spēles, panākumi to modinās.

Ārvalstu mediji gan lēš, ka nacionālo lepnumu vairotu labāki rezultāti sacensībās, jo pagaidām Krievija medaļu skaita ziņā atpaliek daudzām Rietumu valstīm.

Šobrīd Krievijai ir deviņas medaļas, tikpat, cik ASV, taču amerikāņiem ir vairāk zelta medaļu – trīs, kamēr krieviem tās ir divas.

Pagaidām pirmo vietu medaļu skaita ziņā ieņem Norvēģija, kuriem ir 12 godalgas, taču zelta medaļu visvairāk ir vāciešiem – sešas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!