Foto: AFP/Scanpix

Drīzumā Sočos gaidāmās olimpiskās spēles būs drošas, piektdien paziņojis ASV prezidents Baraks Obama, vienlaikus gan atzīstot, ka zināms teroraktu risks pastāv vienmēr.

Obama norādīja, ka Vašingtona ir visnotaļ labi informēta par Krievijas pielietotajiem drošības pasākumiem, un piebilda, ka amerikāņiem, kuri plāno apmeklēt Olimpiādi, nevajadzētu no šīs ieceres atteikties.

"Es viņiem teiktu - uzskatu, ka Soči ir droši un ka vienmēr šādos starptautiskos pasākumos ir zināmi riski," intervijā telekanālam CNN norādīja Baltā nama saimnieks. "Taču Krievijas varasiestādes saprot, kādas ir likmes. Viņi saprot, ka pastāv draudi, un mēs ar viņiem sadarbojamies."

Jau vēstīts, ka, tuvojoties Soču Olimpiādes atklāšanai, izskanējis satraukums par drošību spēļu laikā.

Kādreizējais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora vietnieks Maiks Morels šonedēļ paziņoja, ka Sočos gaidāmās Ziemas olimpiskās spēles būs bīstamākās, kādas pēdējā laikā pieredzētas.

Morels aicināja amerikāņus, kuri plāno apmeklēt šo reģionu, ievērot īpašu piesardzību, rakstīja avīze "The Washington Times".

"Manuprāt, tās būs bīstamākās olimpiskās spēles, kādas es savā pieauguša cilvēka dzīvē esmu pieredzējis," telekanāla CBS raidījumā "This Morning" sacīja Morels. "Pastāv spējīga, apņēmības pilna teroristu organizācija, kas jau ilgstoši darbojusies un nesen Krievijā sarīkojusi divus uzbrukumus, un viņi norāda, ka vēlas uzbrukt arī spēlēm."

Francija savukārt paziņojusi, ka par franču sportistu drošību drīzumā gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs gādās pretterorisma specvienības.

Tomēr Francija nebūt nav vienīgā valsts, kas uz Sočiem nolēmusi nosūtīt specvienības. Līdzīgu lēmumu pieņēmušas arī Savienotās Valstis. Proti, Melnajā jūrā tiks izvietoti divi ASV jūras kara flotes kuģi gadījumam, ja ārkārtas stāvokļa dēļ nāktos evakuēt ASV olimpiešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!