Foto: F64

Latvijas bobslejisti Oskars Melbārdis un Jānis Strenga pēc Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļu saņemšanas atzina, ka apbalvošanas ceremonijā esot uztraukušies vairāk nekā pirms pēdējā brauciena pirmdien, bet tagad viņu plāni ir par nākamajiem startiem četrinieku sacensībās.

"Satraukums bija lielāks, nekā ejot uz startu pēdējā braucienā, tāda apbalvošana mums vēl nav bijusi!" sarunā ar žurnālistiem neslēpa Oskars Melbārdis. "Sočos arī izcīnījām medaļu, bet tur bija nenormāla steiga, te visu procesu varējām izbaudīt. Saviļņojums bija liels, tagad pa īstam šķiet, ka medaļa ir saņemta, pa nakti izgulēts nogurums, emocijas labas."

"Diez vai mēs vēl kādās olimpiskajās spēlēs kāpsim uz goda pjedestāla, tāpēc izbaudījām šo mirkli. Ļoti patīkama apbalvošana," piebilda pilots.

Latvijas bobslejisti tagad var salīdzināt jau divas olimpiskās medaļas, kādas saņēma Sočos un kādas ieguva Phjončhanā. "Svara ziņā diezgan līdzīgas, Soču medaļa laikam bija smagāka," lēš Melbārdis.

Latvijas olimpiskos medaļniekus komandas biedri Olimpiskajā ciematā gaidīja, bet nesagaidīja. "Sagaidīja ar plakātu, ar baloniem, izrotāja gaiteni, bet visi jau gulēja, kad es ap pustrijiem naktī ierados, jo bija vēl uz dopinga kontroli jāiet, Oskars arī jau gulēja," pastāstīja Jānis Strenga, uz ko Melbārdis smejoties iebilda: "es negulēju, es neiznācu pretī!".

Pēc finiša bobslejisti esot saņēmuši daudz apsveikumu, arī no valsts amatpersonām, taču visaizkustinošākie, protams, bija tuvinieku apsveikumi — Melbārdis saņēmis video apsveikumu no dēla, bet Strengu ar īpašiem tērpiem fotogrāfijās sveikusi dzīvesbiedre ar abu mazo meitiņu.

Kas tagad? "Jānoliek medaļas malā un jau rīt no rīta jākaļ jauni plāni," saka Oskars Melbārdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!