Foto: LETA

Slavenais krievu daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko nav iekļuvis Krievijas komandas sastāvā dalībai Eiropas čempionātā, kā arī, iespējams, viņš nevarēs piedalīties arī Soču olimpiskajās spēlēs, vēsta ārzemju masu mediji.

Pēc Sočos notikušā Krievijas čempionāta Pļuščenko pats paziņoja, ka Ziemas olimpiskajās spēlēs nestartēs individuālajās sacensībās, kā arī neplāno startēt Eiropas čempionātā. Tagad Krievijas Slidošanas federācija oficiāli apstiprinājusi komandas sastāvu dalībai Eiropas čempionātā, un šajā sarakstā vieta nav atradusies Pļuščenko.

Eiropas čempionāts Budapeštā risināsies no 13.-19.janvārim, un, ņemot vērā sportistu rezultātus šajās sacensībās, Krievija plāno paziņot savu daiļslidošanas sastāvu dalībai Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Tomēr Pļuščenko, iespējams, var palikt arī bez olimpiskajām spēlēm savā dzimtenē, jo šobrīd nav skaidrības par komandu sacensību reglamentu. Šobrīd publiskotais reglaments paredz, ka jaunajās komandu sacensībās daiļslidošanā pārstāv tie paši sportisti, kuri ir pieteikti dalībai individuālajās sacensībās, bet Krieviju kā vienīgais individuālajās sacensībās pārstāvēs jaunais Maksims Kovtuns, kurš pārspēja Pļuščenko šonedēļ notikušajā Krievijas čempionātā.

Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) gan ir vērsusies pie Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ar lūgumu ļaut komandu sacensībās pieteikt arī rezervistus, tomēr tas ir saistīts ar papildus cilvēkiem olimpiskajās delegācijās, kam ļoti strikti iebilst SOK, lai olimpisko spēļu dalībnieku skaits mākslīgi netiktu palielināts.

Līdz ar to, ja netiks veiktas izmaiņas reglamentā, Pļuščenko, iespējams, secen ies viņa pēdējās olimpiskās spēles sportista karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!