Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna sestdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu, kas ir viņas karjeras labākais rezultāts četrgades svarīgākajās sporta sacensībās.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās dienas Priedulēna ierindojās septītajā vietā, saglabājot labas izredzes pakāpties uz piekto vietu.

Trešais brauciens latvietei vizuāli izskatījās labi, un viņa trasi izbrauca 52,09 sekundēs, kas bija devītais ātrākais laiks, bet summā viņas rezultāts pēc trim braucieniem bija divas minūtes un 36,40 sekundes. Summā viņa saglabāja septīto vietu, taču priekšā esošās konkurentes palielināja pārsvaru pār latvieti. Savukārt tā brīža līdere Janīne Floka Priedulēnu apsteidza par 0,60 sekundēm.

Pēdējā, ceturtajā, braucienā Priedulēna atkal uzrādīja laiku 59,02 sekundes, kas bija astotais ātrākais laiks, bet summā viņas pozīcija nemainījās. Viņa sacensības noslēdza septītajā vietā ar rezultātu 3:28,49 minūtes. Pirms četriem gadiem Soču spēlēs viņa ierindojās 14. pozīcijā.

Par olimpisko čempioni kļuva Lielbritānijas sportiste Lizija Jarnolda, kura pēdējā braucienā uzrādīja jaunu trases rekordu – 51,46 sekundes. Summā viņas rezultāts bija 3:27,28 minūtes. Jarnolda kļuva pirmo divkārtējo olimpisko čempioni sieviešu skeletonā.

Otro vietu izcīnīja Žaklīna Lelinga no Vācijas, viņa summā bija par 0,45 sekundēm lēnāka, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Laura Dīsa no Lielbritānijas (+0,62). Pēdējā braucienā līderpozīciju nenoturēja Floka, kura beigās ierindojās ceturtajā vietā (+0,64).

Detalizētu skeletona sacensību un visas olimpisko spēļu dienas aprakstu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!