Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc Soču olimpisko spēļu divnieku ekipāžu sacensību noslēguma bija pozitīvi pārsteigts par pilota Oskara Melbārža uzrādīto rezultātu.

Kā ziņots, sacensībās, kas noslēdzās pirmdien, Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu četru braucienu summā izcīnīja augsto piekto vietu.

"Salīdzinājumā ar to, kā gāja treniņos, Melbārdis nobrauca tiešām labi," sarunā izteicās Prūsis. "Esmu pozitīvi pārsteigts un man nav, ko pārmest - nedomāju, ka ies tik labi. Bijām rēķinājuši, ka viņam vajadzētu būt kaut kur no piektās līdz astotajai vietai."

Jau vēstīts, ka pirmajā braucienā Melbārža ekipāža startēja ar 12.numuru.

"No sākuma šķita, ka pirmā brauciena starta numurs nospēlēs par sliktu. Tomēr mums bija sliktāka vieta pēc pirmā brauciena, kas atkal ļāva ātrāk startēt otrajā, jo tiem, kas brauca aiz mums, tendences bija vēl sliktākas," atklāja Prūsis.

"Man nepatika, ka pirmajā braucienā Melbārža ekipāžai bija kļūda startā - Dreiškens par tālu uzskrēja, kas radīja sliktu izejas ātrumu," sacīja Prūsis. Tiesa, tieši šajā braucienā latvieši uzstādīja jaunu trases starta rekordu. "Turpinājumā to pārkārtojām un viss bija kārtībā. Pēc pirmā brauciena bija uzstādījums skriet tuvāk un īsāk, lai zaudētu simtdaļas startā, bet būtu labāks izejas ātrums. Izejas ātrums iespaido daudz vairāk nekā labais starts."

Kā ziņots, tikmēr otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu divnieku sacensībās ierindojās 16.vietā.

"Ķibermanis nebija gatavs tādam līmenim, jo viņš vēl ir puika, bet šis ir veču sports. Viņam labi gāja sezonas gaitā, bet Olimpiādē ir cits līmenis, un te jābūt citam tvērienam - viņš pieļāva pārāk būtiskas kļūdas. Neko nepārmetu par braukšanu, bet startā, pats labi gribēdams, aizskrēja par tālu, kas radīja kļūdas otrajā un trešajā braucienā," uzskata Latvijas bobsleja izlases treneris. "Tomēr kopumā 16.vieta cilvēkam, kurš ar bobsleju nodarbojas tikai trešo gadu, ir labi."

"Cerēju, ka otrajā dienā pirmā ekipāža uz emocijām uzstums labāku startu, tomēr tā nebija. Priecēja, ka pēc trešā brauciena tie, kuri mums mina uz papēžiem, attālinājās. Cerība uz medaļu bija un ticējām, ka varam, tomēr tāds ir sports un šoreiz nesanāca," atzina Prūsis.

Šis Latvijas bobslejam ir augstākais rezultāts olimpisko spēļu divnieku sacensībās šajā gadsimtā. 1998.gadā piekto vietu spēja izcīnīt Sanda Prūša divnieks, bet pirms astoņiem gadiem Jānis Miņins ar stūmēju Dreiškenu noslēdza labāko sešinieku.

Vīriešu bobslejistiem vēl atlicis aizvadīt četrinieku sacensības, kas norisināsies nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!