Foto: DELFI

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs saglabā labas izredzes tikt pie augstas vietas Soču olimpisko spēļu iedzīšanas distancē, jo sprintā iekrātas 46 deficīta sekundes šajā trasē neesot liela atstarpe, uzskata sportists.

Kā ziņots, Rastorgujevs sestdien izcīnīja 17.vietu Soču olimpisko spēļu desmit kilometru sprinta distancē. Par čempionu tikmēr kļuva slavenais Norvēģijas biatlonists Ūle Einārs Bjērndālens, kurš kļuvis par dalītu medaļām bagātāko sportistu ziemas Olimpiādes vēsturē. Viņi abi šāva ar vienu kļūdu, bet Rastorgujevs norvēģim finišā zaudēja 46,7 sekundes.

"Kopumā labas sajūtas, bet esmu nedaudz noguris," pēc sacensībām žurnālistiem pauda Rastorgujevs. "Slīdēja labi, vienīgi sniegs ir dīvains. Izskatās, ka uz pamata kārtas uzmesta vēl viena, kas ir ne pārāk viegla."

"Otrajā šaušanā šāvu mierīgāk, jo, ja būtu vēl viena kļūda, cerības zustu pavisam," piebilda sportists, kurš vienīgo kļūdu šaušanā pieļāva piegājienā guļus. "Nedaudz slikti, ka nebiju šeit nevienu treniņu aizvadījis vakarā, jo tāds bija vienīgi dienā, kad atbraucām. Pārējās dienās treniņi bija pa dienu."

"Uzskatu, ka 46 sekundes šajā trasē nav ļoti daudz priekš iedzīšanas. Labi, ka gaidāma atpūtas diena. Varēšu atjaunot spēkus," uzsver Rastorgujevs.

Vīrieši 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības aizvadīs pirmdien.

Vēl pirms četriem gadiem Vankūverā Latviju pārstāvēja deviņi biatlona sportisti, bet šoreiz viņu skaits sarucis līdz minimālajiem diviem. Īpaši sāpīgi tas bija vīriešiem - līdz iespējai, lai Sočos varētu startēt četri sportisti, pietrūka 21 punkta Nāciju kausa ieskaitē, vai arī katram sportistam būtu bijis jāfinišē par pāris vietām augstāk pasaules čempionātā.

Rastorgujevs vēl junioru vecumā tika uzskatīts par ļoti talantīgu sportistu, bet pieaugušo konkurencē viņš sevi pa īstam apliecinājis vien pēdējās divās sezonās. Šobrīd 25 gadus vecais sportists pērn Pasaules kausa posmā Sočos spēja izcīnīt ceturto vietu individuālajā distancē, bet šī gada sākumā bija ceturtais arī Oberhofā notikušajās iedzīšanas sacensībās. Nedēļu pirms Soču Olimpiādes Rastorgujevs triumfēja Eiropas čempionāta 20 kilometru distancē, parādot, ka ir lieliskā sportiskajā formā. Šīs ir viņa otrās olimpiskās spēles.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti. Soči ir trešās ziemas olimpiskās spēles pēc kārtas, kurās Latviju pārstāv tieši 58 sportisti.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!