Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu snovborda sacensībām sloupstaila disciplīnā sportistes kritizēja organizatorus, kuri nolēma neatcelt šīs sacensības.

Jau vēstīts, ka Phjončhanas olimpisko spēļu rīkotāji svētdien un pirmdien bija spiesti pārcelt lielā slaloma sacensības kalnu slēpošanā vīriešiem un sievietēm. Savukārt snovbordistēm svētdien tika atcelti kvalifikācijas braucieni, bet pirmdien notiki divi finālbraucieni, ierasto trīs vietā. Taču apstākļi joprojām bija ļoti vējaini, kas ietekmēja rezultātus.

Austriete Anna Gasere pirmdien nespēja apliecināt savu favorītes statusu, un viņa sacīja, ka lielu lomu tajā nospēlēja spēcīgais vējš. "Apstākļi bija smagi. Tas bija gandrīz tas pats, kā uzvarēt loterijā. Nedomāju, ka tas bija godīgi, un esmu vīlusies, ka organizatori lika aizvadīt sacensības," sacīja Gasere, kura citēta BBC.

"Apstākļi nebija ideāli, jo tie strauji mainījās. Treniņos tie bija vēl sliktāki, taču nekas netika atcelts. Organizatori darīja visu, ko varēja. Es domāju, ka sportistiem tagad ir dalītas sajūtas," savu viedokli pauda olimpiskā čempione Džeimija Andersone.

Bronzas medaļas ieguvēja Enni Rukajarvi no Somijas stāstīja, ka viņai šī bija pilnīgi jauna pieredze. "Daudz bija atkarīgs no vēja – vai braucienā tas bija vai nē. Laika apstākļi bija bīstami. Manā pirmajā braucienā bija spēcīgs vējš, es piedzīvoju kritienu un sasitu zodu. Man tā bija jauna pieredze. Es sacensībās piedalos ilgu laiku, bet tik mainīgus laikapstākļus nebiju piedzīvojusi," stāstīja Somijas sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!