Foto: AFP/Scanpix
Soču olimpiādes otrajā dienā sacensības iesāks Latvijas kalnu un distanču slēpotāji, bet turpinās kamaniņu braucēji.

Agri no rīta trasē dosies kalnu slēpotāji, kas sadalīs savu pirmo olimpisko medaļu komplektu nobraucienā. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Roberts Rode, kurš treniņos uzrādīja 55. rezultātu 59 dalībnieku konkurencē. Sacensību sākums pl. 9.00 pēc Latvijas laika.

Roberts Rode augstāko rezultātu nobrauciena sacensībās sasniedzis pagājušā gada pasaules čempionātā Austrijā, izcīnot 42.vietu. Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Vankūverā Rode nobraucienā ierindojās 58. vietā.

Pēc kalnu slēpotājiem medaļu stafeti pārņems distanču slēpotāji ar skiatlona sacensībām vīriešiem. Viņiem būs jāveic 15 km distance klasiskajā stilā un 15 km - brīvajā stilā. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Arvis Liepiņš, kurš ir olimpiskais debitants. Šīs sacensības sāksies pl 12.00 pēc Latvijas laika.

Pl. 16.30 atkal vienlaicīgi risināsies divas disciplīnas ar Latvijas sportistu piedalīšanos - trešais un ceturtais brauciens kamaniņu vieniniekiem, kur galīgos olimpiādes rezultātus noskaidros Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš, un 7,5 km biatlona sprints sievietēm. Tajā uz starta stāsies Žanna Juškāne.

Kā ziņojām, kamaniņu sacensībās pēc diviem braucieniem no Latvijas sportistiem augstākā pozīcijā ir Mārtiņš Rubenis - 11.vietā. Inārs Kivlenieks ir 16. pozīcijā, Kristaps Mauriņš - 21.

Otrajā sacensību dienā sportisti kopumā sadalīs astoņus medaļu komplektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!